Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ .... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ
Κατά το τρέχον σχολικό έτος, η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Κισάμου σε μία προσπάθεια σύνδεσης των μαθητών με την αγορά εργασίας, οργάνωσε και υλοποίησε επιμορφωτικές επισκέψεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες. Αναλυτικότερα, αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄Τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οικονομίας και Διοίκησης ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της ΔΕΗ, κύριο Σπερελάκη Γεώργιο, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρικού δικτύου του κράτους. Επίσης, ο κύριος Σπερελάκης τους γνωστοποίησε τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η ανάληψη ενός ηλεκτρολογικού έργου. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Σύλλογο Ξενοδόχων Κισάμου και στον Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου, όπου και πληροφορήθηκαν από τους προέδρους  Βερναδάκη Γιάννη και Χουδαλάκη Ευάγγελο  για τη λειτουργία και τις δράσεις των αντίστοιχων συλλόγων και έτσι διαμόρφωσαν μία αντίληψη για την παρούσα εικόνα των ξενοδοχειακών και εμπορικών επιχειρήσεων του Δήμου. 
Ακολούθως, η ίδια ομάδα μαθητών και μαθητριών ήρθαν σε επαφή με Επαγγελματίες του Τομέα Σπουδών τους. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Βερυκάκης Νικόλαος παρουσίασε στους μαθητές ηλεκτρολογικό υλικό και τους ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου του. Επιπρόσθετα, ο κύριος Σχετάκης Ελευθέριος τους εξήγησε τη λειτουργία των λαμπτήρων LED. Ακόμη, με την αρωγή του Ταξιδιωτικού Γραφείου του κυρίου Μυλωνάκη Στέλιου, οι μαθητές κατανόησαν την οργάνωση τουριστικών επισκέψεων σε ποικίλα  αξιοθέατα. Τέλος, υπό την καθοδήγηση του κυρίου Μπατσάκη Ιάκωβου ασχολήθηκαν με την κατασκευή μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
Συνοδοί, φυσικά, σε όλες τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές εξορμήσεις ήταν μέλη του διδακτικού προσωπικού του σχολείου: ο Τομεάρχης Εργαστηρίων κ. Λαγουδάκης Παναγιώτης και οι καθηγητές Οικονομίας κ. Μαζοκοπάκη Βαρβάρα και κ. Κρητικός Αθανάσιος. Με γνώμονα την ενίσχυση των σχέσεων και την επιδίωξη συνεργασιών με φορείς, καθώς και τη σχολική εξωστρέφεια εργάστηκαν ώστε να οργανώσουν το πρόγραμμα, τη διάρκεια και τους στόχους των επισκέψεων. 
Αξιοσημείωτος είναι ο ζήλος και η προσήλωση που επέδειξαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων. Έλυσαν τυχόν απορίες τους και -κυρίως- κατανόησαν τη σύνδεση μεταξύ του θεωρητικού υπόβαθρου, που τους προσφέρει το σχολείο και της πρακτικής εφαρμογής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: