Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΔΩΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ

 
Αντιπροσωπεία μαθητών του ΕΠΑΛ Κισσάμου – Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Ζουριδάκη, κ. Μίχα, κ. Νάκου & κ. Πετρόπουλο επισκέφθηκαν την Παρασκευή 28/1/2022 το Ειδικό Σχολείο Κισάμου (ΕΕΕΕΚ) και διένειμαν δώρα στους μαθητές του σχολείου.
Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου κατά τη διάρκεια διανομής των δώρων δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η διασφάλιση του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, δείχνει  το επίπεδο δημοκρατίας και πολιτισμού του κάθε κράτους… Το σχολείο εκτός από φορέας γνώσεων είναι και φορέας αγωγής , ηθικής ,αξιών και συμπεριφορών. Ως εκπαιδευτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να εφοδιάζουμε τους μαθητές μας εκτός από γνώσεις και με δεξιότητες ζωής. Πρέπει να αναπτύσσουμε δράσεις καλλιέργειας του ήθους, του χαρακτήρα, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ολοκλήρωσης των ανήλικων μαθητών/τριών.
Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών την Πέμπτη 23.12.2021 οι μαθητές/μαθήτριες του ΕΠΑΛ Κισάμου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Νάκου και κ. Πετρόπουλου έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην αγορά της Κισάμου με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για αγορά δώρων – με την ευκαιρία των εορτών – για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. Μετά από επικοινωνία με τη Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Πανδή συγκεντρώσαμε τις επιθυμίες των μαθητών του σχολείου και προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες της Κισάμου που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σχολείου, μας βοήθησαν να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου…»
Νεκτάριος Ζουριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: