Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ...

Αιγυπτιακό πλήρωμα τελικά είχε το μότορσιπ MANASSA ROSE με σημαία Νήσων Κομόρες, όπως αποδείχτηκε μετά την μεταφορά τους στο Κέντρο Υγείας Κισάμου. Στο πλοίο δεν έμεινε κανένας άρα το εγκατέλειψαν αφού ζήτησαν βοήθεια. Το πλοίο είχε μπει στον κόλπο της Κισάμου νωρίς το απόγευμα και ήταν αρόδο ανοικτά του Ραβδούχα για να αποφύγει τον καιρό. Δυστυχώς έσβησαν οι μηχανές του όπως είπε ο πλοίαρχος, και ακυβέρνητο έφτασε στην παραλία του Δραπανιά όπου τα τεράστια κύματα το έκοψαν στα δυο. 
Αυτήν την ώρα η παραλία θυμίζει πραγματικά ναυάγιο γεμάτη απο αντικείμενα του πλοίου -ξύλα, βαρέλια, σπασμένες βάρκες και κουπιά, πολλά τρόφιμα καθώς και δυο κίτρινα άδεια βυτία φορτηγών μεταφοράς υγρων.
Στην παραλία βρίσκεται και το φορτηγό που μεταφέρει τα δίκτυα απορρύπανσης, και περιμένει να δει πότε ο καιρός θα κοπάσει ώστε να τα βάλουν γύρω απο το ναυάγιο για το αν θα υπάρξει διαρροή καυσίμων πράγμα που δεν φαίνεται ως τώρα, αν και στην περιοχή υπάρχει έντονη μυρωδιά πετρελαίου.
Φυσικά πάρα πολύς κόσμος πηγαινοέρχεται για να δε το ναυάγιο το οποίο θα αποτελέσει αξιοθέατο για πολύ καιρό όπως λένε οι ειδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: