Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Η πρώτη πεζοπορία της νέας χρονιάς για το Π. Τ. Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη Κυριακή 9/1. Αυτήν την φορά, οι εθελοντές μας βρέθηκαν στα πανέμορφα Πλοκαμιανά, το μικρό χωριουδάκι μετά την Βάθη. Από εκεί ακολουθώντας την πεζοπορική ανηφορική διαδρομή βρέθηκαν στον οικισμό Τζιτζιφιά για να καταλήξουν στον Ρέτζακα, με τον απείρου κάλους καταρράκτη του, που αυτήν την περίοδο τρέχει αρκετό νερό... 
Η διαδρομή, βατή, εύκολη, αν και ανηφορική στο μεγαλύτερο κομμάτι της, 8 περίπου χιλιομέτρων  δεν απαιτεί μεγάλη πεζοπορική εμπειρία , αφού στο μεγαλύτερο της μέρος βρίσκεται εντός αγροτικού δρόμου... Το τελευταίο μικρό κομμάτι, μέχρι τον καταρράκτη το οποίο είναι λιγάκι δυσκολότερο, έχει συντηρηθεί καλά, λόγο και του επικείμενου αγώνα ορεινού τρεξίματος  (Retzakas Trail Run and Hike) που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου, από τους διοργανωτές συλλόγους της περιοχής . Αξίζει να σημειωθεί ότι το Π. Τ. Κισάμου του Ε. Ε. Σ. έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη του επικείμενου αγώνα Ορεινού τρεξίματος. 
Στα δικά μας, όπως σε κάθε μας πεζοπορία, χαρτογράφηση της διαδρομής μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού, χρήση υγειονομικού και ορειβατικού  εξοπλισμού, και φυσικά επανάληψη στα βασικότερα υγειονομικά μας πρωτόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: