Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ

Από την σελίδα του βουλευτή Χανίων και πρώην υφυπουργού παιδείας κ. Διγαλάκη μαθαίνουμε για την επίσκεψη του στην Κίσαμο. 
- Από την πρώτη στιγμή που είχα δει την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος  των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) στην Κίσαμο, πριν ακόμα το χτυπήσει ο ισχυρός σεισμός του 2019, ήμουν πεπεισμένος ότι οφείλουμε στους μαθητές της Κισάμου ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές συγκρότημα.
Για τον σκοπό αυτό δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι, σε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου, το υπουργείο Υποδομών και την ΚΤΥΠ Α.Ε.. Πρώτα για την εξεύρεση λύσης για την προσωρινή στέγαση των λυκείων, στη συνέχεια για την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος και τη δρομολόγηση των διαδικασιών κατεδάφισης του παλαιού συγκροτήματος και τώρα για την εκπόνηση των μελετών. 
Συναντήθηκα την προηγούμενη εβδομάδα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη στην Αθήνα και με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη στην Κίσαμο. Η εκπόνηση των μελετών θα γίνει παράλληλα με το έργο της κατεδάφισης του υφιστάμενου σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα και να είναι εφικτή η ένταξη της κατασκευής του νέου συγκροτήματος στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Με προβληματίζει η στάση του Δήμου Κισάμου που για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έβγαλε κανένα δελτίο τύπου τουναντίον για άλλα ειναι πολύ γρήγορος. Το Θέμα των Λυκείων ειναι μείζονος σημασίας για την περιοχή μας και θεωρώ οτι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τις εξελίξεις. Πριν από 20 ημέρες είχαμε επίσκεψη του κ. Βολουδάκη για το ίδιο θέμα με δελτία τύπου εκατέρωθεν ... τι άλλαξε ή τι έγινε και αυτή η επίσκεψη παρέμεινε κρυφή; Μάλλον ο Δήμος μας χρειάζεται ένα εκπρόσωπο τύπου όχι μόνο να ιεραρχεί τα γεγονότα αλλά να ενημερώνει με τον καλύτερο τρόπο για τα θέματα που τον αφορούν. 
Ευχαριστούμε τον κ. Διγαλάκη αλλά και τον κ. Βολουδάκη για τις ενημερώσεις που μας δίνουν για θέματα που βέβαια τους αφορούν αλλά και μας αφορούν.
- Και το ερώτημα προς τον Δήμο εντάξει η αντιπολίτευση δεν πρέπει να μαθαίνει τις κινήσεις σας, αλλά αυτή η επιτροπή παιδείας που έχει συσταθεί για τον λόγο αυτό τι την χρειαζόμαστε; ..Καλύτερα να την διαλύσετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: