Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ο ΣΚΑΛΙΔΗΣ...

Σε αυτήν την μεριά της γης σε αυτόν εδώ τον τόπο που κατοικείται αδιάκοπα 5.500 χρόνια ίσως και περισσότερο, που κάθε μέρα η αρχαιολογική σκαπάνη αποκαλύπτει και ανακαλύπτει άγνωστες πτυχές τις ιστορίας... χρειάζεται κάποιους να παίρνουν αποφάσεις προς όφελος της πόλης και της περιοχής. Δυστυχώς τα λάθη είναι πολλά και διαχρονικά, αλλά το παράξενο ειναι οτι εκτός του οτι βολευόμαστε απο αυτά .... δεν βλέπουμε να υπάρχει και θέληση να διορθωθούν.
"Όταν ο Σκαλίδης πείραζε την ανάπτυξη του Τσαρσιού τον αποκαθήλωσαν μεταφέροντας τον απο τον ομώνυμο δρόμο στην πλατεία Ειρηναίου. Άλλη μια ενέργεια των τότε διοικούντων δίχως νόημα. Ας ελπίσουμε οτι με την νέα ανάπλαση θα ξαναγυρίσει στην θέση του". 
Μπορεί να μην είναι "έργο" αλλά ειναι ένα κομμάτι απο την ιστορία μας που κάποιοι το πέταξαν ... αγνοώντας την ιστορία του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: