Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ

Επειδή το πρώτο μέλημα ήταν να σωθούν όλοι οι ναυτικοί του φορτηγού πλοίου MANASSA ROSE, που προσάραξε στα αβαθή της παραλίας Δραπανιά. Δεύτερο μέλημα η ρύπανση και ήδη έχει κινηθεί ο μηχανισμός για να μην έχουμε θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή μιας και το σκάφος έχει κόψει στα δυο. Όπως με ενημέρωσαν απο το Λιμεναρχείο ήδη έχουν φτάσει στην Κίσαμο δίκτυα απορρύπανσης ώστε να μπουν γύρω απο το ναυάγιο. Βέβαια αυτή την ώρα τα πράγματα ειναι πολύ δύσκολα λόγω καιρού μιας και στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και η θάλασσα ειναι τρικυμιώδης και μια τέτοια προσπάθεια προς το παρόν ειναι ανέφικτη. 
Ας ελπίσουμε οτι δεν θα υπάρχει τόσο η ρύπανση τις επόμενες μέρες ώστε να σώσουμε και τις παραλίες μας.  
Πάντως σίγουρα ένα τέτοιο ναυάγιο θα δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή και όπως όλοι θυμόμαστε σε αυτές τις περιπτώσεις, μιας και ο κόλπος έχει "ξαναδεχτεί" τέτοιους είδους καταστάσεις, τα 3-4 χρόνια είναι το μίνιμουμ ώστε να βρεθεί λύση και να φύγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: