Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 Στελέχη του Λιμενικού Σώματος προσέγγισαν το φορτηγό πλοίο “MANASSA ROSE M, και με το βοηθητικό φουσκωτό σκάφος αντιρρυπαντικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  τοποθέτησαν το αντιρρυπαντικό δίκτυ αφού διαπίστωσαν μικρή ρύπανση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500τ.μ.) περίπου, περιμετρικά του πλοίου. 
Βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των μελών πληρώματος, καθώς και τα έγγραφα του πλοίου, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή, αν και η νεότερη πληροφορία λέει οτι τα έγραφα του πλοίου ειναι μάλλον λάθος ή πλαστά.
Πάντως από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, κρατούνται, ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του “MANASSA ROSE M” για την πρόκληση ναυαγίου και ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 
Πάντως στις φωτογραφίες φαίνεται οτι εκτός του εμπορεύματος σιδήρου που έχει στα αμπάρια του μεταφέρει βυτία, ένα φορτηγό και μια τσάπα απο την μια πλευρά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: