Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ

Στο προκαθορισμένο και συμφωνημένο υπάγεται άραγε ο όρος σικέ; 
Ξεψαχνίζοντας το διαδίκτυο και βλέποντας αυτά τα δημοσιεύματα το μυαλό μας πάει παραπέρα απο οτι πρέπει!!!
Παραίτηση-βόμβα Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα
18 Ιανουαρίου 2022
Όχι θα τον άφηνε στη θέση του. Μετά την πληροφορία που διέρρευσε ότι ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος ψήφισε στις εκλογές για την Αρχιεπισκοπή Κρήτης τον Σεβ. Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και όχι αυτόν που ήθελαν ο Πατριάρχης και το περιβάλλον του ήταν θέμα ημερών να σκάσει η βόμβα. Και σήμερα έσκασε με Πατριαρχικό ανακοινωθέν. Και έτσι ο Πατριάρχης μας έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος δεν είχε καλές σχέσεις με τον εν λόγω Ιεράρχη. Πάντως η εικόνα αυτή που βγαίνει από το Φανάρι είναι αποτρεπτική για τους άλλους Ιεράρχες. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει πρώτος ο Πατριάρχης! 
 Ιδού το ανακοινωθέν:
Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος του υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις επί επταετία και πλέον υπηρεσίες του στην εν λόγω θέση.

Η αλήθεια ειναι οτι όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να έχει γίνει μια αδικία προς το πρόσωπο του μητροπολίτη μας, άσχετο αν το 90%  των πιστών και των δυο επαρχιών τον ήθελε εδώ για τους γνωστούς λόγους, δεν παύει να είναι θλιβερά τα παραλειπόμενα και τα παιχνίδια για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: