Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΣΤΗΜΑ SEATRACK ΓΙΑ ΑΜΕΑ ....

 Διαβάζω στα Κυθηραικά Νέα ....
Ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε την σύμβαση για το έργο με τίτλο «Προσβάσιμα Κύθηρα». Η σύμβαση ανέρχεται σε 137.467,50€ και ανάδοχος του έργου, μετά από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ανεδείχθη η εταιρεία «ΤΟΒΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ».
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση μη μόνιμων* υποδομών σε 3 παραλίες του Κυθήρων για την διευκόλυνση της αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λπ.) στην θάλασσα. Η εγκατάσταση των υποδομών προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις παραλίες κλπ.....

*Μη μόνιμη (αφαιρούμενη κατά το χειμώνα) διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ – σύστημα Seatrack
Λουτήρας – Ντουζ για Αμεα
Λυόμενος ξύλινος διάδρομος παραλίας για Αμεα
Μη μόνιμος φορητός χώρος υγιεινής (χημική τουαλέτα) προδιαγραφών για Αμεα
Μη μόνιμο, λυόμενο, ξύλινο αποδυτήριο προδιαγραφών για Αμεα
Σκίαση
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συνεισφέρει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο. Ο Δήμος θα έχει, πλέον, την ικανότητα και την δυνατότητα να στοχεύσει στην ανάπτυξη του τουρισμού των ατόμων με κινητικές δυσκολίες και στην προσέλκυση τουριστών αυτής της κοινωνικής ομάδας, καθώς το νησί αποτελεί ούτως ή άλλως οικογενειακό προορισμό και επιλέγεται από τουρίστες που επιθυμούν προορισμούς με φυσική ομορφιά, ηρεμία και ποιότητα υπηρεσιών.

Ας ελπίσουμε οτι και ο Δήμος Κισάμου με τις 3 καλύτερες παραλίες εν Ελλάδι θα ρίξει λίγο χρήμα απο την Μονομετοχική του (αφού δεν μπορεί να βρει τα τσάμπα προγράμματα) και θα κάνει πράξη έστω και λίγο αργά μια απο τις υποσχέσεις του. 
Είναι απο τις υποσχέσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη χρονιά μιας και οι παραλίες μας έχουν έχουν και την Γαλάζια σημαία ψηλά - ψηλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: