Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΕΛΑΜΨΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

Ανακοίνωση της Ένωσης συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Κισάμου
-Ανακόλουθη των περιστάσεων ήταν η ανταπόκριση των γονέων στο κάλεσμα της Ένωσης γονέων συλλόγων, στο Δημαρχείο σήμερα το μεσημέρι παρά τη δυσκολία της ώρας.
Επίσης παρά την ειδοποίηση στον Αντιδήμαρχο Παιδείας έλαμψε με την απουσίας του, χωρίς να υπάρξει κάποια ειδοποίηση της τελευταίας στιγμής ή αντικαταστάτης του (ανθρώπινα  τα έκτακτα). Το επιχείρημα που δόθηκε στέκει μονάχα σε προσωπικό επίπεδο και όχι προς συλλογικό φορέα όπως η Ένωση και πόσο μάλλον από εκπρόσωπο Δημοτικής αρχής, για συλλογική δράση.
Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας η πραγματικότητα είναι εδώ και είναι πεισματάρα. Το πρόβλημα του ανοίγματος των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα γεννάει καθημερινά πολλά περισσότερα ζητήματα σε όλη τη σχολική κοινότητα.
Όλα αυτά που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας είναι εφικτά και ρεαλιστικά. Γιατί είναι οι ανάγκες μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, τον 21ο αιώνα.
Μπορούν να γίνουν πράξη μόνο αν γίνουν υπόθεση διεκδίκησης των συλλόγων γονέων και των οργάνων τους, πιο αποφασιστικά για υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, όσο και για το περιεχόμενο του σχολείου.
Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για τη μόρφωση, την υγεία των παιδιών μας σήμερα σε αυτές τις συνθήκες μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές -παιδιά μας.
Τέλος παραδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα   
                                                            ΨΗΦΙΣΜΑ
Ως Ένωση γονέων και κηδεμόνων Δήμου Κισάμου, μεταφέρουμε την αγωνία δεκάδων γονέων του Δήμου μας για τη διάδοση του κορονοϊού στα σχολεία, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και το αποτέλεσμα που προκύπτει στην μαθησιακή ψυχοκοινωνική εκπαιδευτική διαδικασία στα παιδιά μας.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε
-Αραίωση μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των συγχωνεύσεων. Εξεύρεση νέων χώρων για 15 μαθητές ανά τμήμα.
-Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού (καθαρίστριες νοσηλευτικού προσ.) στα σχολεία για την κάλυψη των κενών που υπήρχαν, αλλά και αυτών που δημιουργούνται λόγω κρουσμάτων. Γενίκευση των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, πρόσθετης διδακτικής στήριξης και διάθεση των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της ύλης.
-Μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα test στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Δωρεάν rapid και pcr test, για όλους. Επιστημονική ενημέρωση για εμβολιασμό.
-Δωρεάν παροχή μασκών αυξημένης προστασίας στα σχολεία. Σύνδεση των σχολείων με ΠΦΥ και ενίσχυση της τελευταίας.
-Ασφαλείς σχολικές μεταφορές με μείωση πληρότητας και αύξηση δρομολογίων.
-Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και ΕΒΕ, ούτε σκέψη για εξετάσεις PISA.
- Διαμόρφωση πρωτοκόλλων με κριτήριο την προστασία της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και όχι τα πρωτόκολλα του( 50+1, 5ήμερη καραντίνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: