Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ.....

...... "το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη" με την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, για την Κίσαμο, που αποτυπώνεται με τα εξής: 
- Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου. 
- Αποπεράτωση νέων κτιρίων για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ.
- ΒΟΑΚ που ξεκινάει από το λιμάνι Κισάμου. 
- ΒΟΑΚ Κίσαμος - Χανιά. 
- Παράκαμψη πόλης Κισάμου. 
- Τεράστια επένδυση για εξόρυξη γύψου στο Στόμιο Ιναχωρίου.
- Άμεση επίλυση του προβλήματος αρδεύσεως της περιοχής με μεταφορά νερού από τα φράγμα Σεπρενιώτη (άσχετα εάν θα λειτουργήσει μετά από 15 χρόνια)
-Υδατοδρόμιο Κισάμου. 
- Άλλα τόσα χρήματα (από τα δημοπρατημένα) για την αποπεράτωση τον έργων λ/ξ Έλους και παράκαμψη Τοπολίων.
- Έντονη παρουσία των 2 κυβερνητικών Βουλευτών που επιλύουν άμεσα τα προβλήματα της περιοχής.
- Έντονη παρουσία προέδρων ταμείων και οργανισμών που και τον ελεύθερο χρόνο τους τον διαθέτουν για το καλό της Κισάμου και την περιβαλλοντική προστασία της. 
Και πόσα άλλα θα μπορούσα να γράψω ...
Ένα πράγμα μου θυμίζει όμως ...τους πολιτισμένους αποικιοκράτες που έδιναν χάντρες και καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς για να τους καλοπιάσουν πριν τους εξοντώσουν και υφαρπάξουν τον πλούτο τους και την ζωή των παιδιών τους !!!
Ιάκωβος Σπερελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: