Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΤΗΝ TΡΙΤΗ 18/1/2021 Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΩΡΑ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Με θετικό πρόσημο πραγματοποιήθηκε στις 13/1 ή διαδικτυακή σύσκεψη, που διοργάνωσε, ύστερα από απόφαση του ΔΣ ή Ένωση Συλλόγων Γονέων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη ΔΣ συλλόγων, γονείς, Εκπρόσωποι μαθητών.
Αναπτύχθηκε αρκετά πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για την κατάσταση που διερχόμαστε για ουσιαστικά μέτρα προστασίας πού λείπουν από τα σχολεία με ευθύνη της πολιτείας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών. Παρόλο που κάποιοι εκπρόσωποι διατύπωσαν έντονα τους φόβους τους και τους προβληματισμούς τους για τούς κινδύνους των ανοιχτών σχολείων, βέβαια επικράτησε το σκεπτικό των ανοιχτών σχολείων με μέτρα ασφάλειας.
Αναδείχτηκαν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον αυξημένο αριθμό μαθητών σε κάποιες τάξεις, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Έγινε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα προκατ, τα μορφωτικά κενά που δημιουργήθηκαν εδώ και 2 χρόνια στους μαθητές.
Αγωνία εκφράστηκε για τις σχολικές μεταφορές, όπου μαθητές στοιβάζονται μαζί με επιβάτες στα σχολικά λεωφορεία σε κάποιους προορισμούς, χωρίς μάσκες πολλές φορές, αλλά και πληρότητα 100%.
Αντίστοιχα τη συζήτηση απασχόλησαν τα τεράστια προβλήματα που διαμορφώνονται στις δομές υγείας τού νομού μας, αλλά και της μικρής μας πόλης (Νοσ, Κ.Υ) που έχουν άμεσες συνέπειες στην προστασία της υγείας μας.
Εκτός από την αγωνία για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας εκφράστηκε από αρκετούς ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες που να αναδεικνύουν τα δίκαια αιτήματά μας για ανοιχτά, ασφαλή σχολεία για να μην επιτρέψουμε οι ανάγκες στη μόρφωση και την υγεία να μπουν στη ζυγαριά του κόστους οφέλους.
Τέλος ο εκπρόσωπος των μαθητών του ΓΕΛ μας ανάλυσε την δυσκολία των μαθητών να "τρέξουν" με αυτές τις συνθήκες όλη αυτή την ποσότητα της ύλης την Τράπεζα θεμάτων και τη σημαίνει για τους μαθητές, αλλά και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, την υγεία των μαθητών στις συνθήκες που διαμορφώνονται στα προκατ ειδικά τώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες.
Με βάση τη συζήτηση το πλαίσιο αιτημάτων διαμορφώνεται ως εξής:
-Αραίωση μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των συγχωνεύσεων. Εξεύρεση νέων χώρων για 15 μαθητές ανά τμήμα.
_Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού (καθαρίστριες νοσ. προσ.) στα σχολεία για την κάλυψη των κενών που υπήρχαν, αλλά και αυτών που δημιουργούνται λόγω κρουσμάτων. Γενίκευση των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, πρόσθετης διδακτικής στήριξης και διάθεση των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα .Αναπροσαρμογή της ύλης.
_Μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία ,με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Δωρεάν rapit και pcr test, για όλους. Επιστημονική ενημέρωση για εμβολιασμό.
_Δωρεάν παροχή μασκών αυξημένης προστασίας στα σχολεία. Σύνδεση των σχολείων με ΠΦΥ και ενίσχυση της τελευταίας.
_Ασφαλείς σχολικές μεταφορές με μείωση πληρότητας και αύξηση δρομολογίων.
_Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και ΕΒΕ ,ούτε σκέψη για εξετάσεις PISA.
_ Διαμόρφωση πρωτοκόλλων με κριτήριο την προστασία της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και όχι τα πρωτόκολλα του( 50+1, 5ήμερη καραντίνα).
 Καλούμε όλους τους συλλόγους να συνεδριάσουν και να υιοθετήσουν, στη βάση των παραπάνω, το πλαίσιο αιτημάτων προσθέτοντας τα ιδιαίτερα ζητήματα του κάθε σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: