Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Όπως προαναγγείλαμε απο προχθές η αστυνομία ήταν πολύ κοντά στην σύλληψη των ιερόσυλων που είχαν ρημάξει όχι μόνο την Κίσαμο αλλά όλη την Κρήτη.
Μάλιστα σημαντική αποδείχτηκε και μια μαρτυρία κατοίκου του Πλατάνου που πήρε "χαμπάρι' το αυτοκίνητο τους, ώστε να συσχετιστούν και οι διαρρήξεις εδώ.
- «Ειδικότητα» στις διαρρήξεις και κλοπές Ιερών Ναών της Κρήτης είχαν αποκτήσει δύο άντρες, ένας 40χρονος Έλληνας και ένας 36χρονος Βούλγαρος.
Με ιδιαίτερη προτίμηση στις εκκλησίες του νομού Ρεθύμνου, αλλά και με έντονη δράση στα Χανιά και κυρίως στην Κίσαμο, χωρίς να αφήσουν ανέγγιχτους Ναούς στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο, οι δύο ιερόσυλοι κατηγορούνται για 53 κλοπές – διαρρήξεις τις οποίες διέπραξαν από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και την 24η Ιανουαρίου 2022.
Η δράση τους εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις  κλοπών.  
Να σημειωθεί πως μεταξύ των εκκλησιών που διέρρηξαν ή προσπάθησαν να διαρρήξουν ήταν και η Μητρόπολη Κισάμου, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεων Σωτήρος στον Πλάτανο, εκκλησίες στα Φαλάσαρνα, και σε πολλά χωριά του Ρεθύμνου, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: