Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΓΥΨΟΥ

Η αλήθεια είναι οτι ο κ. Ξηλούρης (πρόεδρος επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας) ήταν πολύ ειλικρινής ειδικά όταν είπε εκτός των άλλων τι εμείς απλά γνωμοδοτούμε, τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι. Φυσικά είπε και κάτι άλλο.... σε λίγες μέρες γίνονται εκλογές για την καινούργια επιτροπή περιβάλλοντος που αυτή θα έχει την τελική γνωμάτευση....  όσοι λοιπόν καταλάβαμε αυτή την κουβέντα ευχηθήκαμε απο μέσα μας να ειναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι και στην νέα επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Γιατί αλλιώς ποιος ο λόγος της επίσκεψης λίγες μέρες (28 θα ανακοινωθούν οι νέες επιτροπές) τόσων εκλεκτών για κάτι που δεν θα πάρουν αυτοί απόφαση, αλλά ούτε θα γνωμοδοτήσουν. 
Ψιλά γράμματα όλα αυτά και τα παιχνίδια που παίζονται είναι δύσκολο να τα βάλει το μικρό μας το μυαλό... όταν μια καραβιά γύψος απο την Τουρκία στοιχίζει πολύ λιγότερα από οτι αν τον βγάλουμε απο τα κακοτράχηλα βουνά μας.. αλλού ειναι το παιχνίδι... υπομονή μα όλα εδώ μαθαίνονται με την πάροδο του χρόνου. 
- Ένα άλλο ενδιαφέρον που δεν βρήκε υποστήριξη πλην ελαχίστων ήταν η επιμονή του Δήμου δια της εκπροσώπου της να μην μαθευτεί το όνομα που είναι πίσω απο την εταιρεία που έχει κάνει τις τρεις αιτήσεις για γυψορυχία. Γιατί να μην ξέρουμε; Κι αν ειναι κάποιος που σήμερα το παίζει υπερασπιστής της φύσης και του περιβάλλοντος και απο πίσω λειτουργεί σαν καταστροφέας ειναι κακό να τον "συγχαρούμε";
- Η αλήθεια ειναι οτι όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι πλην μιας εξαίρεσης ειναι εναντίον αυτής της επένδυσης και η εξαίρεση δεν ειναι υπέρ, αλλά λειτουργεί με γνώμονα τον νόμο. "Αν όλα ειναι νόμιμα γιατί να στερήσουμε μια επένδυση απο την περιοχή;" Η απάντηση βέβαια ειναι απλή νόμιμες ειναι όλες οι επιχειρήσεις τουριστικές και αγροτικές που λειτουργούν στην περιοχή και ο κύκλος εργασιών αλλά και επενδύσεων αυτών των μικρών αλλά πολλών επιχειρήσεων του Λαφονησιού και της Χρυσοσκαλίτισσας ειναι κατά χιλιάδες φορές μεγαλύτερος απο την επένδυση του γύψου.
- Τέλος θέλω να συγχαρώ τον κ. Γύπαρη που πονηρά -πονηρά είπε αυτό που εμείς δεν σκεφτήκαμε - μάλλον το σκεφτήκαμε αλλά δεν το κάναμε πρώτο θέμα υπεράσπισης της περιοχής μας.
-Έχει αποκαταστήσει η προηγούμενη επιχείρηση τα λατομεία της και την περιοχή που δραστηριοποιήθηκε; Έχει κάνει κάτι να μην χάσκουν και να ειναι σκουπιδότοποι; Πήρανε το γύψο και φύγανε;  
Αλήθεια τι έκανε;
- Ως και τώρα τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και πάνε προ την σωστή κατεύθυνση μιας και όλοι εδώ (ίσως για πρώτη φορά) πάμε σαν μια γροθιά. Τα λατομεία δεν τα θέλουμε ... το θέμα βέβαια ειναι πόση δύναμη έχουμε να το δώσουμε να το καταλάβουν και αυτοί οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις. 
Ο αγώνας συνεχίζεται και κακώς η δημοτική αρχή δεν τον έκανε αγώνα λαού, μιας και αυτό ειπώθηκε και απο το στόμα του κ. Ξηλουρη... ο λαός αποφασίζει και άμα εδώ ο λαός ειναι πολύς και ενωμένος ποιος θα του πάει κόντρα. Ψιλά γράμματα αλλά πότε τον υπολόγισαν τον λαό πλην εκλογικής περιόδου.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: