Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Στο λιμάνι Καβονησίου στην Κίσαμο βρίσκονται τα βοηθητικά πλοία που έχουν αναλάβει την άντληση των καυσίμων όσο και των άλλων λιπαντικών του ναυαγίου στο Δραπανιά. 
Μεγάλη ποσότητα απο τα καύσιμα που αντλήθηκαν χθες βρίσκεται σε ειδικά δοχεία στην βόρεια προβλήτα του λιμανιού, ενώ σήμερα η επιχείρηση θα έχει και δύτες αφού μια δεξαμενή ειναι εγκλωβισμένη στην άμμο. Ήδη ο εξοπλισμός που χρειάζεται για την επιχείρηση αυτή έχει έλθει απο τον Πειραιά και φορτώνεται στο ρυμουλκό. 
Ο καιρός ειναι ιδανικός και όπως λένε αν όλα πάνε καλά σήμερα αργότερα αύριο θα έχουν τελειώσει τελείως με τα καύσιμα. Πάντως ο επαναπατρισμός των ναυτικών αργεί καθώς η πλοιοκτήτρια εταιρεία κρατά ακόμα αποστάσεις...με αποτέλεσμα να παραμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής με έξοδα που καλύπτει ο Δήμος Κισάμου. Χθες υπήρχε άλλη μια διάσωση στο πλοίο καθώς άνδρες του λιμενικού που ανέβηκαν βρήκαν και μια...γάτα την οποία μετέφεραν στο λιμάνι Κισάμου.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: