Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Ένα ρυμουλκό η "Μεγαλόχαρη" έφερε αργά σήμερα το απόγευμα ένα πλωτό γερανό δυνατότητας φορτίου πάνω απο 200 tn, και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει από αύριο θα αρχίσουν την προσπάθεια για να ανελκύσουν κατ' αρχήν οτι δεν έχει καταποντιστεί απο το κομμένο στην μέση "MANASSA ROSE M". Όπως φαίνεται τα πράγματα τρέχουν γρήγορα και σταθερά ώστε να έχουμε καθαρή την θάλασσα μας που ειναι και το ζητούμενο αυτήν την ώρα.. 
Τις απογευματινές ώρες είχαν και επείγουσα σύσκεψη στο λιμάνι Κισάμου παρουσία των τριών Υπηρεσιών που εμπλέκονται (Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Λιμενικό Ταμείο) καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας ανέλκυσης για το τι πρέπει να περισυλλεγεί πρώτα αλλά και που να μεταφερθεί. Αποφασίστηκε πρώτα να ανελκυστούν τα 6 οχήματα και τα διάσπαρτα καλύμματα των αμπαριών τα οποία θα αποθηκευτούν σε προβλήτα του λιμανιού Κισάμου σε σημείο που δεν θα εμποδίζουν τα άλλα πλοία. 
Για το φορτίο του πλοίου αλλά και το κουφάρι τα νέα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά οι διαδικασίες ακόμη τρέχουν... όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ Βιριράκης, με πιθανότερο το κόστος να το επιβαρυνθεί το Ελληνικό κράτος που ήδη έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και δεκάδες ώρες απασχόλησης ιδίως του Λιμενικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: