Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 Τα νέα ειναι ευχάριστα ειδικά για το θέμα της ανάγκης να μην υπάρχει δεύτερη που έτσι και αλλιώς δεν θα υπήρχε, αυτοψία στα γυψορυχεία αφού η νέα επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης που συγκροτήθηκε ειναι η ίδια περίπου με την παλιά συν κάποιους ακόμα Χανιώτες. Έτσι έχουμε πολλές ελπίδες να δούμε να ξετελεύουν τα πράγματα ευνοϊκά για μας αν και όπως προείπαμε η επιτροπή γνωμοδοτεί μόνο. 

 Με ανακοίνωση της η περιφέρεια Κρήτης κάνει γνωστό οτι...
Υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και αποφάσισε την σύσταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης.  
Πρόεδρος ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης. 
Τα τακτικά μέλη της Επιτροπής είναι: Σκουλάς Νικόλαος, Χανιωτάκη Μυλωνάκη Μαρία, Γύπαρης Κων/νος, Δοξαστάκης Ζαχαρίας, Παπαδεράκης Αντώνιος, Αλεξάκης Γεώργιος, Κουρουπάκης Αναστάσιος, Κακογιαννάκης Νικόλαος, Δανδουλάκης Κωνσταντίνος, Μανούσακας Ιωάννης, Κουκλινός Ανδρέας, Κονταξάκης Γεώργιος, Μαρινάκης Αλέξανδρος και Ματαλλιωτάκης Γεώργιος. 
Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Μηλάκη Γεωργία, Τζεδάκης Σταύρος, Ανδρουλάκης Ιωάννης, Κώτσογλου Κυριάκος, Μαλανδράκη - Κρασουδάκη Σοφία, Παρασύρης Ιωάννης, Τσιφετάκης Γεώργιος, Ζάχαρης Ευάγγελος, Μερωνιανάκης Γεώργιος, Αρχοντάκης Γεώργιος, Συντυχάκης Εμμανουήλ και Καλλέργης Νικόλαος.


Πάντως το τι υποχθόνια παιχνίδια παίζονται ειδικά στις υπηρεσίες για να γίνει η Κίσαμος γυψορυχείο ειναι καθημερινό φαινόμενο και καλό ειναι η δημοτική αρχή να ξεμπροστιάζει κάτι υπηρεσίες που δεν τιμούν το όνομα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: