Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....

 Ο Παναγιώτης είναι δύναμη,.... αποφεύγω να γράφω για αυτά που κάνει και θα κάνει για τα Χανιά, μιας και η αλήθεια είναι οτι στεναχωριέμαι που χάσαμε μια απο τις μεγαλύτερες μας ευκαιρίες... δεν είναι βέβαια του παρόντος να αναπτύξουμε το παρασκήνιο του 2018, αλλά κάποτε θα πρέπει να το αναλύσουμε, για να δούμε την τύφλα μας.
 Ο Παναγιώτης προχωρά ακούραστα και είμαι σίγουρος οτι αισθάνεται κάπου στο βάθος, δικαιωμένος, ιδιαίτερα όταν ακούει και τέτοια ...«τα Χανιά δεν είναι μόνο μία πόλη με ιστορία, αλλά γράφουν ιστορία. Έχουν μία φιλόδοξη νέα Δημοτική Αρχή, που είδα ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και τέτοιου είδους σχέδια, φυσικά έχουν αρωγό το Υπ. Εσωτερικών». Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.
Μαχαιριές στις καρδιές μας αλλά έτσι έχει η παλιοκατάσταση μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: