Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΟ ΒΟΑΚ

Ο νέος ΒΟΑΚ θα είναι το επόμενο μεγάλο έργο στην Κρήτη, όπως είπε ο Πρωθυπουργός απο τα Χανιά, που θα συνδέει την Δυτική με την Ανατολική Κρήτη και θα έχει σε όλο το μήκος του προστατευτικό διαχωριστικό ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, φωτισμό και με την ολοκλήρωση του θα αναβαθμίσει το επίπεδο ασφάλειας και μεταφορών στο νησί, θα έχει φυσικά και διόδια. Το τμήμα Χανιά - Χερσόνησος, θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης, για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη, η Β΄ φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε και έχει κατατεθεί η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων στο αρμόδιο Υπουργείο, ενώ το τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, θα γίνει με ΣΔΙΤ. Παράλληλα έχουν ανατεθεί και οι μελέτες για το τμήμα Κίσσαμος - Χανιά.... κατέληξε!
Τα νέα δεν είναι καλά μιας και εμείς είμαστε μια ξεχωριστή περίπτωση και φαίνεται θα αργήσουμε λίγο να έχουμε αυτό που ονειρευόμαστε.. όχι οτι δεν θα μας τον φτιάξουν τον ΒΟΑΚ κάποτε, αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή. 
Το έργο θα ξεκινήσει το 2024 (λέτε να είναι χρονιά εκλογών αυτή;) και όπως καταλαβαίνεται θα ξεκινήσει απο το μεγάλο "ταψί" εκεί δηλαδή που υπάρχουν οι πολλοί ψηφοφόροι.. εμείς στην πρώτη φάση θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι μόνο και μόνο που έγινε ξεχωριστή αναφορά στο "Κίσαμος - Χανιά" άσχετο αν θα γίνει ή όχι... (είναι η γνωστή περίπτωση με τις χάντρες και τα καθρεπτάκια που μας πετάνε και μεις αναφωνήσουμε απο ενθουσιασμό.. είπε και Κίσαμο, μπράβο είπε και Κίσαμο..)
Είμαι σίγουρος οτι θα βγουν πολλές ανακοινώσεις για αυτήν την εξέλιξη, που γεννά πολλά  ερωτήματα. Ερωτήματα που έχουν ειπωθεί όχι μια αλλά χίλιες μια φορές απο το σύνολο των δημοτών μας.
Όμως είναι ξεκάθαρο οτι δεν υπάρχουμε όπως δεν υπάρχει προς το παρόν και δυτικό κομμάτι. Στο μέλλον θα δούμε... αλλά επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο οτι η Κρήτη πλέον τελειώνει πολύ μακρύτερα απο ότι υπολογίζαμε. Δεν μας άρεσε να τελειώνει στο Κολυμβάρι ... τώρα θα τελειώνει στα Χανιά.
Είναι νωρίς για αντιδράσεις μιας και εμείς αργούμε να πάρουμε μπρος, αλλά υπολογίζω ότι θα υπάρξουν... ειδικά απο τους φορείς.... βέβαια είναι και ακέφαλος αυτή την στιγμή ο Εμπορικός σύλλογος οπότε μας έμεινε μόνο ένας που μπορεί να μιλήσει ανοικτά. Για να δούμε τι αντίδραση θα έχει τις επόμενες μέρες κι αν μιλήσει;

Εγώ πάντως προτείνω να μην διεκδικήσουμε ένα νέο ΒΟΑΚ, θα ήταν λάθος μας, και θα πρότεινα να παρακαλέσουμε τον πρωθυπουργό, (ήταν εδώ χθες για φαγητό) μια απο τις 26 σήραγγες που σχεδιάζονται για τον νέο ΒΟΑΚ να γίνει εδώ, ώστε να μας ξεμπλοκάρει... Από τον Καμαριανό ποταμό ως και το Λουσακιανό δρόμο κάτω απο τον Παρθενώνα. Είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι το έργο που μας λείπει και όχι ένας υπό μελέτη Κίσαμος-Χανιά δρόμος. 
Δεν μας χρειάζεται λοιπόν νέος ΒΟΑΚ, έχουμε .. οτι έχουμε ... Ένα ξεμπλοκάρισμα μόνο θέλουμε με αυτό που γίνεται καθημερινά στην πόλη και τίποτα άλλο. Αυτό θα ήταν το σπουδαιότερο έργο για μας.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: