Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΙΡΙΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Επίσκεψη στο δήμαρχο Κισάμου έκανε ο πρόεδρος του Λ.Τ.Ν Χανίων κ. Βιριράκης, και ενημέρωσε την δημοτική αρχή για την πορεία των λιμενικών έργων, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα  της γραμμής, Κίσσαμος -Καλαμάτα. Ο πρόεδρος του ΛΤΝΧ πριν απο την συνάντηση είχε επισκεφτεί τον λιμενίσκο του Πλατάνου και το λιμάνι Καβονησίου.
Πάντως και η εφημερίδα της Καλαμάτα "Ελευθερία" γράφει για την πρόσκληση ενδιαφέροντος σαν άγονη γραμμή Καλαμάτα Κίσαμος.... 
-Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 122 ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας, ανάμεσά τους και η Καλαμάτα - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος Κρήτης, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την προκήρυξη, για το εν λόγω δρομολόγιο η πρόσκληση γίνεται για δύο δρομολόγια την εβδομάδα και αφορά αρχικά την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2021 έως 31 Οκτωβρίου 2022 με διάρκεια έως και 5 χρόνια. Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία έληγε στις 14 Μαΐου, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστό εάν κατατέθηκε κάποια προσφορά.
Να σημειωθεί ότι τελευταίο δρομολόγιο στη γραμμή Καλαμάτα - Κρήτη έγινε το 2017 από το πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος”, με τα ελάχιστα τότε δρομολόγια να διακόπτονται μεσούσης της θερινής περιόδου.
Συμπληρώνοντας ο δημοσιογράφος της εφημερίδας το εξής ωραίο "Αυτό που έχει το δικό του ενδιαφέρον πάντως είναι η θετική στάση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου για… αναβίωση της γραμμής Καλαμάτα - Κρήτη." 

Ας ελπίσουμε οτι το παράδειγμα του ΝΕΣΚ θα ακολουθήσουν και άλλοι φορείς (τουριστικοί αλλά και παραγωγικοί) για τον δήμο δεν το σχολιάζω σίγουρα θα χαιρετήσει την προσπάθεια αυτή του προέδρου του ΛΤΝ Χανίων κ. Βιριράκη εκτός κι αν πάρει λάθος συμβουλές. Κάθε τι νέο που ανοίγει την πύλη εισόδου της δυτικής Κρήτης προς την Πελοπόννησο και την Ευρώπη είναι καλό για τον τόπο και δεν μένει παρά να πειστούν και αυτοί που πολεμάνε την γραμμή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: