Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Γράφει ο Μανώλης Κονσολάκης στο Kriti24
-Δύο χρόνια πριν από τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών, το φθινόπωρο του 2023, άρχισαν ήδη οι πρώτες “ζυμώσεις” για τους υποψήφιους και τα σχήματα που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των Χανιωτών, στο Δήμο. Το επιτυχημένο, όπως εκ του εκλογικού αποτελέσματος αποδείχτηκε, εγχείρημα, των εκλογών του 2019, από το νυν Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, έχει σίγουρα δημιουργήσει νέα δεδομένα, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας, σε όσους αποφασίσουν να σταθούν απέναντί του, το φθινόπωρο του 2023.
Αυτό που θεωρείται δεδομένο, είναι πως θα αλλάξει εν πολλοίς και το προφίλ των υποψηφίων, που θα λάβουν τελικά την απόφαση, να διεκδικήσουν το μεγαλύτερο δήμο του Νομού.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στον μητροπολιτικό δήμο του νομού, τα Χανιά, και θεωρούν παράδοξο το γεγονός να ξεκινούν τόσο νωρίς οι ζυμώσεις, μάλιστα με επιτυχημένο δήμαρχο κατά γενική ομολογία, εμείς σαν πρωτοπόροι ήδη έχουμε αρχίσει απο τον πρώτο μήνα να σχεδιάζουμε για τον επόμενο δήμαρχο μας. Μάλιστα δεν είναι κρυφό οτι ήδη έχει βρεθεί (στα καφενεία) ο επόμενος μιας και όπως λένε οι φήμες, ο νυν δήμαρχος θα δοκιμάσει και την τύχη του σε περιφερειακό ή βουλευτικό επίπεδο αν και εγώ πιστεύω οτι θα ξανασχοληθεί εδώ. Μην με ρωτάτε τώρα ποιος τα λέει, ή αν τα πιστεύω, αλλά έτσι λένε αυτοί που ξέρουν...ειδικά αυτοί που το τόσο το κάνουν άλλο τόσο. Λένε ακόμα οτι θα έχουμε πάλι μετά απο χρόνια, όχι μόνο δυο αλλά 4 υποψηφίους στο κονταροκτύπημα του 2023.
Φήμες ξεφήμες, αλήθειες ή ψέματα, τα καφενεία μιλούν για ένα εκλεγμένο που θέλει, μιλούν για ένα πρώην δήμαρχο που δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, αφού "ενοχλεί" τα πράγματα τακτικά, φυσικά για ένα παιδί που εκδήλωσε ενδιαφέρον απο την χώρα, αλλά τελευταία το χάσαμε ..και φυσικά μιλούν και για κάποιον ντόπιο που είναι γνωστή η αγάπη του για τον Θώκο χρόνια τώρα. Φυσικά μπορεί να παρουσιαστεί και πέμπτος ή κάποιος να λακίσει απο τους παραπάνω....αλλά ως τώρα πάμε κάπως έτσι...
Δεν είναι τυχαίο δε οτι όλοι αυτοί ενημερώνουν και ενημερώνονται τακτικότατα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, και εύκολα μπορείς να τους καταλάβεις. Φυσικά και είναι νωρίς για τέτοια αλλά οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει και εδώ...απο καιρό!
 Κρίμα βέβαια που η google μου στέρησε το δικαίωμα να κάνω γκάλοπ μέσω της σελίδας του sadentrepese και έτσι έχασα ένα εργαλείο για να δω κατά που πάει η κοινή γνώμη... Πάντως λίγο πολύ ως τον επόμενο χρόνο θα ξέρουμε πολλά, αν έπεσα μέσα, αν θα έλθει νέο αίμα στην γειτονιά μας που τόσο λείπει, αν οι Μαθουσάλες θα ελέγχουν ακόμα τα πράγματα, αν κι αν ... υπομονή ως του χρόνου... 
Και είπαμε μπορεί να είναι όλα αυτά φήμες.....αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, αλλά και οι διαψεύσεις μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: