Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (17/5) ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα στα Χανιά και η στάση που τήρησε η δημοτική αρχή Κισάμου.
"Στην Κίσαμο κάναμε μόνο το αυτονόητο. Προσφέραμε την κρητική φιλοξενία στον κ. Πέτσα. Από κει και πέρα σαν Δήμος Κισάμου δεν καταθέσαμε κανένα σχέδιο για χρηματοδότηση έργου. Δεν κλήθηκε επίσης ο Υπουργός στο Δημαρχείο για να συζητήσουμε ζητήματα του Δήμου μας. Καμία ανακοίνωση δεν προέκυψε από τον Δήμο που να ζητάει έργα υποδομής για τον τόπο μας", επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.
"Το μόνο που ζήτησε ο Δήμαρχος Κισάμου ήταν η στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας την οποία ο ίδιος είχε αποδυναμώσει το 2014 και ζήτησε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του κέντρου της Κισάμου. Δηλαδή, αν είναι δυνατόν, ζήτησε ένα έργο που η μελέτη του θα ολοκληρωθεί μετά από 26 μήνες, την ίδια στιγμή που υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη για την  ανάπλαση του κέντρου μέσω του Open Mall. Αυτό κινδυνεύει να χαθεί. Επίσης μια προγραμματική σύμβαση που ετοιμάσαμε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και είχε λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις για τις αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου της Κισάμου και σύνδεσης με το παραλιακό μέτωπο αρνείται ο κ. Δήμαρχος να την υπογράψει και μάλιστα την ανακάλεσε και ξεκίνησε νέα συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου", τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου.
"Η δημοτική αρχή Κισάμου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου αφού δεν έλαβε καμία δέσμευση από τον Υπουργό για κάποιο έργο υποδομής. Εμείς παραδώσαμε πολλές μελέτες για έργα στον τόπο μας και όλα έχουν μείνει στάσιμα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.
Ο Θοδωρής Σταθάκης μίλησε για θέματα που δεν προχώρησαν και δεν προχωρούν όπως: ύδρευση του συνδέσμου Μεσαυλίων, της τοπικής κοινότητας Πλατάνου, έργα αθλητισμού και αθλητικών υποδομών κτλ.
Ο κ. Σταθάκης μίλησε για πρωτόγνωρες διαδικασίες εκ μέρους της δημοτικής αρχής Κισσάμου ενώ προέβη σε καταγγελίες:
"Συνεργάτες του κ. Δημάρχου Κισσάμου βρίσκονται σε μια διαδικασία δημιουργίας πλωτού μαγαζιού στον Μπάλο και κάναμε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο".
"Στο παραλιακό μέτωπο Κισάμου, καταστήματα δημιουργούν τοιχία από την πλευρά της θάλασσας".
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης μίλησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταυρούλα Βαρουχάκη, Νεκτάριος Ψαράκης και Γιώργος Καστανάκης που αναφέρθηκαν στην έλλειψη παιδικών χαρών και αθλητικών υποδομών και δημιουργικής απασχόλησης, στην μη αξιοποίηση μελετών που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή για σημαντικά έργα οδοποιίας και άλλων, για την καταστροφή των αγωγών στα Μεσαύλια από όπου πίνουν νερό 15 οικισμοί και δεν αποκαταστήθηκαν ποτέ.
Για τα σχολεία στην Κίσαμο
Ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου αναφέρθηκε τέλος και στο κομμάτι της δημιουργίας νέων κτιριακών σχολικών υποδομών: 
"Ο κ. Δήμαρχος έχει προτιμήσει στο θέμα αυτό να στηρίζει την κυβέρνηση για να καλύπτει τις δικές του αδυναμίες. Τα περιμένει όλα από το Υπουργείο να γίνουν, οπότε... ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι για την Κίσαμο και τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για την χρηματοδότηση για την κατασκευή των προσωρινών κτιριακών υποδομών και των εργαστηρίων αν και ο Δήμος θα μπορούσε να φανεί πιο ευέλικτος σε αυτό το κομμάτι. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι δεν θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία για δημιουργία νέων σχολικών υποδομών.".   

Δεν υπάρχουν σχόλια: