Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Η τελευταία εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης σε επίπεδο δήμων έγινε χθες στην Κίσαμο σε δυο φάσεις. Με την επιμνημόσυνο δέηση στο μνημείο των πεσόντων και στο Δημαρχείο μετά με την πολύ ωραία ομιλία όλων και ιδιαίτερα του φίλου και ερευνητή κ. Δ. Νικολακάκη. Όσοι δεν κατορθώσατε να την παρακολουθήσετε θα ανέβει τις επόμενες μέρες στην σελίδα του Δήμου Κισάμου. 

Φυσικά δεν μπορώ να μην σταθώ ξανά στο πισογύρισμα που μας έγινε συνήθεια. Είχαμε κάμποσα χρόνια να μεταφέρουμε το μνημείο στο χώρο που η πρώην δημοτική αρχή ονόμασε πάρκο πεσόντων, στον κόμβο Καλλεργιανών, σε μια πολύ μεγάλη έκταση για να αποφύγουμε αυτό που συμβαίνει όταν τιμούμε τους ήρωες μας στην μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου και με τόσους καλεσμένους. Δεν ξέρω πόσο καλά το αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι αλλά σαφώς και κανείς δεν πρόσεχε την τελετή, αλλά όλοι κοίταξαν ποιοι περνούσαν με τα αυτοκίνητα και άλλοι πρόσεχαν να μην τους πατήσει κανένας γκαζάκιας.... Πρέπει λοιπόν να φύγει το μνημείο απο εκεί...ή να φτιάξουμε ένα άλλο δρόμο (αποδείχτηκε οτι η πόλη της Κισάμου έχει μια είσοδο και μια έξοδο) ώστε η τελετή να γίνεται καθωσπρέπει.
Δεν έχει λοιπόν συνέχεια ούτε αυτό στον Δήμο μας και το πισωγύρισμα το είδαν και το είδαμε... εξάλλου είναι ένας χώρος που δεν έχει και σημείο να σταματήσεις το αυτοκίνητο σου. Καλό είναι λοιπόν να το ξανασκεφτεί η δημοτική αρχή και να μεταφέρει το μνημείο, απο αύριο, στον χώρο που αρμόζει και πρέπει. Εξάλλου σε "κάμποσο καιρό" θα αρχίσουν και οι εργασίες στο ετοιμόρροπο Λύκειο και θα πρέπει να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Νομίζω οτι μια μελέτη δεν θα απορριπτόταν με κανένα τρόπο ακόμα και απο την Περιφέρεια που της ανήκει ο κόμβος. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν ....ίσα -ίσα η πανδημία ειναι λύση για τέτοιες μεταφορές....

Δεν υπάρχουν σχόλια: