Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΕΚΘΕΣΗ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Σύλλογος Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ διοργανώνει δεκαήμερη έκθεση αδημοσίευτων φωτογραφιών και σπάνιων αντικειμένων από τη μάχη της Κρήτης.
Θα εκτεθεί μοναδικό ιστορικό υλικό αφιερωμένο στα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης απο το ιστορικό αρχείο του συλλέκτη και ιστορικού ερευνητή, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη και τη συλλογή αντικειμένων του συλλέκτη και ιστοριοδίφη, Στέλιου Τριπαλιτάκη. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ισόγειο) και θα ανοίξει για το κοινό στις 20 Μαΐου και ώρα 20:30. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ιστορικά γεγονότα της Μάχης της Κρήτης καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-22:00 ως τις 30 Μαΐου 2021.
Σκοπός της έκθεσης είναι να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη και τα γεγονότα του Β'ΠΠ στο νησί μέσα από αυθεντικά υλικά και ιστορική αφήγηση. Ο σύλλογος, με την έκθεση αυτή αλλά και με καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία του νησιού, τιμά τους αγωνιστές και πεσόντες της μάχης Κρήτης και θέτει τα θεμέλια για πολλές μελλοντικές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Θα αποτελούσε χαρά και τιμή να παρευρεθείτε στο ΚΑΜ, να συνομιλήσουμε για κοινές ιστορικές ανησυχίες και ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: