Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

Βουβαμάρα επικρατεί για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παρ όλο που τις τελευταίες μέρες είχαμε κάμποσες καλές ειδήσεις για την πόλη της Κισάμου, αρχή γενομένη με την μελέτη που θα ετοιμάσει το Μετσόβιο πολυτεχνείο αλλά και χθες με τα 2.000.000 Ε του υπουργείου Υποδομών για την βελτίωση του σχεδίου πόλης.
Συνεχίζουμε να μην έχουμε καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δεύτερη χρονιά με ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου στην πόλη. Οι δρόμοι είναι για όλους και για όλα, μάλιστα και προς κάθε κατεύθυνση, δείχνοντας μας για άλλη μια φορά οτι η νέα δημοτική αρχή δεν ήταν έτοιμη να αλλάξει αυτά που για 4 χρόνια κατηγορούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή και τον πρώην Δήμαρχο. Σήματα δεν υπάρχουν σε όλους τους δρόμους, -ειδικά αυτούς που με απόφαση δημοτικού συμβουλίου άλλαξαν φορά- αλλά και και σε αυτούς που μπήκαν κάποια, μπήκαν απο ανθρώπους που δεν ήξεραν μάλλον την σημασία τους. Η μελέτη του Μετσόβιου πολυτεχνείου στο συγκοινωνιακό κομμάτι θα πάρει 26 μήνες να παρουσιαστεί, οπότε δεν βλέπω να κάνουμε κάτι καλύτερο στην πόλη, και αυτή η αβεβαιότητα δημιουργεί σύγχυση στους λίγους πλέον επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη. Για την Ηρώων Πολυτεχνείου δεν το κουβεντιάζω όσοι την περνάτε ξέρετε τα χάλια της... μάλιστα είμαστε ακόμα στην αρχή της τουριστικής περιόδου και δεν είναι λίγες οι φορές που για να την περάσεις απο την μια μεριά στην άλλη, κάνεις πάνω απο 20 λεπτά...φανταστείτε να πλακώσουν και τα λεωφορεία του Μπάλου
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου φαίνεται απογοητευμένος -και πως να μην είναι- δεν κάνει και αυτός κινήσεις πλέον ούτε καταθέτει νέες προτάσεις, αφού είναι γνωστό οτι και να κάνει ο καθ' αυτά αρμόδιος για να τις εφαρμόσει Δήμος δεν τον λογαριάζει και πολύ. 
Δυο χρόνια ακριβώς χαμένα δίχως μελέτη και σχέδιο για το κέντρο της πόλης... 
Μάλιστα οι ντόπιοι συγκοινωνιολόγοι έχουν λουφάξει αδιαφορώντας για το χάλι που γίνεται ανυπόφορο ειδικά τα βράδια.
Πάντως ένα πρώτο βήμα είναι να μπουν τα σήματα εκεί που η δημοτική αρχή έχει πάρει απόφαση ... αλλιώς ας αλλάξει την απόφαση της και να ελευθερώσει τους δρόμους, μα έτσι και αλλιώς ελεύθεροι είναι και τώρα να πας όπου και όπως θες. 
Τα κρασπεδόρυθρα τουλάχιστον κάποτε μας έκαναν να γελάσουμε αλλά τώρα με αυτήν την κατάσταση ......κλαίμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: