Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΝΑ ΚΑΤΕΧΑ ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ;

 Σχετικά με το χθεσινοβραδυνό τροχαίο στον Καλλεργιανό κάμπο και στο σημείο που τα τελευταία χρόνια πολλά αυτοκίνητα βγήκαν απο το δρόμο, τα δυο μάλιστα θανατηφόρα.

Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο οδηγός, που του εύχομαι περαστικά μέσα απο την καρδιά μου, όμως πλέον την ευθύνη για ότι συμβαίνει σε αυτόν τον παλιόδρομο που τόσες φορές μας έχει φέρει στο αμήν, πρέπει να την αναλάβει κάποιος. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου όταν σε ένα σημείο γίνεται ένα ατύχημα εξετάζεται εκτός των άλλων και ο δρόμος, εμείς απλά το προσπερνάμε κάνοντας τον σταυρό μας και μονολογώντας "ο θεός να βάλει το χέρι του" ως και την επόμενη φορά. 
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουμε 6-7 τροχαία τα 2 πέρυσι... αλλά εμείς εκεί σταθεροί στις απόψεις μας,.... μας λείπει η παιδεία, .....τα νιάτα τρέχουν και δεν προσέχουν... συμφωνώ αλλά εμείς τι κάνουμε για να περιορίσουμε το συμβάν που ξέρουμε οτι θα έλθει; Τίποτα.
6-7 ατυχήματα που κατά την γνώμη μου εκτός των άλλων, μέθη, ταχύτητα, απροσεξία, φταίει στο συγκεκριμένο σημείο κατά πολύ ο δρόμος, που σπρώχνει τα αυτοκίνητα προς τα έξω... κακή κλίση λένε και τελειώσαμε. Ποτέ δεν μας ενδιέφερε λοιπόν να κάνουμε κάτι στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να αποτρέψουμε όχι το ατύχημα ή το τροχαίο, αλλά την μοιραία πρόσκρουση μας με τις ελιές ή το θανατηφόρο ντεραπάρισμα. Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. 
Είμαι σίγουρος οτι με 3-4 μπάρες θα γλιτώναμε πολλά... αντί αυτού περιμένουμε 30 χρόνια να τον καθαρίσουν να τον φαρδύνουν να και να... στα 150 μέτρα απο εκεί υπάρχει η στροφή του Κορφαλώνα... που διαλύει μέρα με την μέρα (η περιφέρεια ξέρει για το συγκεκριμένο κομμάτι απο το 2018) και μεις αντί να το φτιάξουμε βάζουμε κολονάκια πλαστικά (ήδη το ένα έχει σπάσει πάλι). Τελικά αυτά τα μικρά που έτσι φαίνονται άμα τα κάνεις έχουν πάντα μεγαλύτερη αξία απο μια μελέτη απο ένα έργο που δεν ξέρεις κι αν το ξετελέψεις. 
Είναι τελικά δρόμος αυτός ή είναι μια καρμανιόλα που δεν συγκινεί και κανένα; Τι αξία έχουν 4-5 μπάρες... ή έστω κάμποσες προειδοποιητικές πινακίδες, μπροστά στις ζωές που χάνονται και καθημερινά κινδυνεύουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: