Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

 Οριακά ανιχνεύσιμος ο SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Κισσάμου
Η τελευταία δειγματοληψία για την ανίχνευση της συγκέντρωσης του ιού SARS CoV-2 στα ανεπεξέργαστα λύματα της Κισάμου, που διενεργήθηκε στις 07/05/2021, έδειξε μία μείωση της τάξης του 45 % σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.  
Η μείωση αυτή επαναφέρει σε οριακά πλέον ανιχνεύσιμα επίπεδα το ιικό φορτίο της πόλης της Κισάμου κάτι που συνάδει και με την απένταξη του Δήμου μας από το καθεστώς πολύ αυξημένης επιτήρησης στο οποίο είχαμε περιέλθει.
Παρά την αισιοδοξία που εμπνέουν τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα όμως, είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί για άλλη μία φορά η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας και η αποφυγή του άσκοπου συνωστισμού ώστε να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής  κατάστασης στην περιοχή.
  Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: