Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;

Εγκρίθηκε και απο το Μετσόβιο πολυτεχνείο και συγκεκριμένα απο την ομάδα οικονομικής υποστήριξης του πολυτεχνείου, το ερευνητικό έργο για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κισάμου, διάρκειας 26 μηνών και αντί ποσού 248.000 Ε. Ένα έργο που θα το παραλάβει όπως φαίνεται η νέα δημοτική αρχή για να το υλοποιήσει, αργά, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε στα χέρια μας ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα μπορέσουν οι επόμενοι δήμαρχοι να πατήσουν και να φέρουν το κέντρο αυτό το τόσο ταλαιπωρημένο ιστορικό κέντρο σε μια καλή κατάσταση. Βέβαια αυτό και μόνο το γεγονός των 26 μηνών διορία γεννά το ερώτημα τι θα γίνει φέτος με τις συγκοινωνιακές ρυθμίσεις; Ερώτημα όχι μόνο δικό μου αλλά και των περισσότερων επαγγελματιών της πόλης, που φυτοζωούν. Τα μισά σήματα που τοποθετήθηκαν στους δρόμους απο πέρυσι, στην ημιτελής προσπάθεια που έγινε με ντόπιους συγκοινωνιολόγους, δεν βοηθούν μιας και δεν εφαρμόζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εδώ τις παραβιάζουν και αυτοί που τα τοποθέτησαν) σε κανένα δρόμο, ακόμα και σε αυτούς που μονοδρομήθηκαν.
Ας ελπίσουμε οτι η φετινή χρονιά δεν θα είναι όπως την περυσινή... και θα δούμε τα σωστά σήματα εκεί που πρέπει, αλλά και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: