Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΑΠΟΨΗ

Αδιαφορία ή στρατηγική;
Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια, όπου η πολύτιμη ψήφος έφερε νέα δημοτική αρχή, νέα δεδομένα και νέους ανθρώπους στην ενεργό δράση.
Κάποιοι απο αυτούς συνεχίζουν "Ατομικά", κάποιοι συλλογικά και κάποιοι αρχίζουν να νιώθουν ότι είναι στο περιθώριο. Για αυτούς τους τελευταίους, πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας.
Το βέβαιο είναι ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, σύμφωνα με την δημόσια εικόνα τους και αυτό με στενοχωρεί.
Αλήθεια, μόνο εμένα με στενοχωρεί;
Εκεί στην αίθουσα των αποφάσεων, δεν τους έχει έρθει το "μαντάτο";
Μήπως χτυπούν το κουδούνι της αίθουσας και δεν τους ανοίγουν;
Όταν ένας συνδυασμός ζητάει να γίνει δημοτική παράταξη και δημοτική αρχή, πρέπει να έχει το σθένος να χρησιμοποιεί το δυναμικό του, δημιουργικά και παραγωγικά.
Το κάνουμε;
Ελπίζω όλοι αυτοί που νιώθουν παραγκωνισμένοι, να συνεχίσουν να ασχολούνται με την ενεργή δράση και για όφελος των δημοτών τους.
Σίγουρα κάποιοι θα τους "Προσέξουν".
Εν κατακλείδι, κανείς δεν είναι κανενός και όλοι είναι για τους δημότες.

Aυτά γράφει στην σελίδα του ο Γιάννης Βιολάκης, ένας αξιόλογος ενεργός δημότης που ασχολείται με τα κοινά και ο οποίος είχε στηρίξει και στηρίζει την δημοτική αρχή,.... φυσικά με παράπονο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσοι που θέλουν να προσφέρουν και δεν τους δίνεται η δυνατότητα, ή έστω η ευκαιρία αλλά για να το λέει κάποιος εκ των έσω κάτι θα ξέρει...
Εν κατακλείδι.... η μουρμούρα υπάρχει παντού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: