Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Δεν υπάρχει άλλη λύση πλην αυτής (με κόκκινο τα υπάρχοντα κομμάτια με μπλε αυτά που πρέπει να ανοιχτούν) για να γλυτώσει η πόλη από το κυκλοφοριακό, ειδικά τα πρωινά και το απόγευμα με τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που την διασχίζουν. Ο τελευταίος δρόμος του σχεδίου πόλης είναι έτοιμος και μόνο λίγα κομμάτια χρειάζονται ακόμα διάνοιξη για να ενώσει το Μαύρο Μώλος με την Καμάρα. Φυσικά η δυσκολία είναι στο λόφο του Παρθενώνα, αλλά θεωρώ ότι αν πραγματικά θέλουν να ξεμπλοκάρουν την πόλη και να διοχετεύσουν τα μεγάλα φορτηγά, τα τουριστικά λεωφορεία, μακρυά από το κέντρο είναι η δημιουργία ενός μικρού τούνελ κάτω από τον Παρθενώνα. Είναι εξάλλου το μόνο σημείο που ακόμα δεν έχτισαν κάποιο σπίτι.... 
-Το θέμα βέβαια είναι πόσο το θέλουν οι άρχοντες... γιατί όσο εύκολο είναι να κάνεις εξαγγελίες για την παράκαμψη της  πόλης, τόση δυσκολία έχεις να υλοποιήσεις την δέσμευση σου... πάντως είναι ένα έργο που θα γλυτώσει την πόλη από αυτό το μπάχαλο, το καθημερινό και ο δήμαρχος που θα το τολμήσει δεν θα ... ξεχαστεί.
Απλά όπως φαίνεται δεν είναι στις προτεραιότητες μας, εξάλλου έχουμε τώρα ένα τροχονόμο για να λύσουμε την ασχήμια μας... και μας φτάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: