Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ

Εντός της εβδομάδας θα μάθουμε τελεσίδικα πως κατανέμονται οι έδρες στον Δήμο Κισάμου αφού ερμηνευτεί ο νόμος, μάλιστα από πληροφορίες, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στον Δήμο του Αποκόρωνα. Τα τελευταία νέα μιλούν ότι στην Ενότητα Κισάμου δεν θα υπάρξει 11η έδρα αλλά θα μείνει το 10-8-1. Αν συμβεί αυτό τότε η 8η έδρα από τον συνδυασμό του κ Σταθάκη, πάει στον Κώστα Λιουδάκη και ο Θοδωρής Σκαλιδάκης απο τον συνδυασμό του κ Μυλωνάκη, θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στα Εννιά Χωριά μια θέση που την άξιζε από το 2014. 
Στα τοπικά τώρα που σε όλα ξέρουμε τους επόμενους προέδρους, έχει γίνει μια ένσταση σε ένα χωριό της Ενότητας Κισάμου που η διαφορά είναι πολύ μικρή και εκεί υπάρχει ακυρωμένος ψήφος του ηττημένου που αν βρει έγκυρος θα έχουμε ισοβαθμία και τελικά κλήρωση.. για την ανάδειξη του προέδρου.
Βέβαια το θέμα των επόμενων μηνών, συζήτησης και κουτσομπολιών ως και το Αύγουστο, είναι πως θα καταφέρει κ. Μυλωνάκης να μοιράσει τα αγκάθια που δεν είναι λίγα στον δήμο μας και χρειάζονται δυνατούς παίκτες... Αντιδημάρχους... υπεύθυνους σε καθαριότητας, ύδρευσης άρδευσης, τον άνθρωπο που θα συντονίζει τις σχολικές επιτροπές*, πρόεδρο και αντιπροέδρους στην Μονομετοχική και φυσικά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που εδώ δεν χωρά αμφιβολία ποια θα είναι!!. Όσο για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, μάλλον μας αποχαιρετά, ήταν μάλιστα μέσα στα πλάνα της νυν δημοτικής αρχής.... από παλιά.
- Πάντως όπως γράφουν φίλοι και υποψήφιοι του συνδυασμού Κίσαμος πρωτεύουσα δύναμη, στα ΜΜΕ και στις σελίδες τους, ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει και προσπαθούν να δρομολογηθούν οι καταστάσεις. Το στοίχημα για την νέα δημοτική αρχή είναι μεγάλο και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις μάλιστα όπως τονίζει και ο νέος Δήμαρχος κ Μυλωνάκης, όλοι είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι, αν και θα δοθεί τόπος στα νιάτα......
* Οι σχολικές επιτροπές πρέπει να είναι έτοιμες από νωρίς, μιας και ανοίγουν τα σχολεία με την παραλαβή και της Νέας Δημοτικής  Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: