Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Από το εκπαιδευτικό διήμερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήμα Κισάμου στα Νοπήγεια στους χώρους του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητας. Εδώ σε μια άσκηση με τους διασώστες.
Σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση οι εθελοντές Σαμαρείτες επανεκπαιδεύτηκαν στις παραπάνω δεξιότητες  δοκίμασαν νέες τεχνικές, δούλεψαν σε παραθαλάσσιο πεδίο, πραγματοποίησαν μεταφορές πολυτραυματιών με εξειδικευμένα φορεία, πραγματοποίησαν ασκήσεις επικοινωνίας με χρήση ασυρματικού υλικού, έμαθαν να στήνουν σκηνές τύπου Λ.
Το τοπικό τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ήθελε να ευχαριστήσει τους κατοίκους του χωριού των Νοπηγίων για την αμέριστη συμπαράσταση στην πραγματοποίηση του διήμερου, τον υπεύθυνο συντηρητή του χώρου του Ευρομεσογειακου κέντρου Νεότητας κ. Πρίφτη Βασίλη καθώς και τον γενικό διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά για την παραχώρηση του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: