Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

OI ANAΛΥΤΕΣ

 Τέσσερις αναλυτές, ο Καρπαζωμένος, ο Πικραμένος, ο Χαζεμένος και ο Πυροβολημένος, κάθονται στη στάση και περιμένουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Εκεί που κάθονται, πιάνουν τη συζήτηση. 
- Φίλοι μου, λέει ο Καρπαζωμένος, να έχετε κατά νουν ότι μόλις επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, είναι πιθανόν να σκάσει το λάστιχο του οχήματος, οπότε θ' αναγκαστούμε να κατέβουμε και να περιμένουμε να περάσει το επόμενο.
 -  Φίλε Καρπαζωμένε, λέει ο Πικραμένος, πολύ ωραία η πρόβλεψή σου, αλλά να συμπληρώσω το εναλλακτικό σενάριο, να αποφασίσει απλώς ο οδηγός να βάλει τη ρεζέρβα, οπότε ίσως να μην χρειαστεί ν' αλλάξουμε λεωφορείο.
Πετάγεται κι ο Χαζεμένος  -Αγαπητοί φίλοι, εξαιρετικές και οι δύο προβλέψεις σας, αλλά σκεφτήκατε την περίπτωση να μην μείνουμε από λάστιχο, αλλά να ξεμείνουμε από βενζίνη;  Σε αυτό το σενάριο, παίζει το υποσενάριο Α, να σπρώξουμε το λεωφορείο, εάν υπάρχει κοντά βενζινάδικο, καθώς και το υποσενάριο Β, να μην υπάρχει βενζινάδικο και να αναγκαστούμε να κατέβουμε και να περιμένουμε να περάσει το επόμενο λεωφορείο.
-Να συμπληρώσω, ξαναπαίρνει το λόγο ο Καρπαζωμένος, ότι στο αρχικό σενάριο του σκασμένου ελαστικού, έχει ιδιαίτερη σημασία το είδος του σκασίματος. Από τι θα τρυπήσει το λάστιχο; Από καρφί; Μήπως από βίδα; Ή θα σκιστεί από γυαλί, οπότε την βάψαμε!
Παίρνει θέση και ο Πικραμένος  -Νομίζω, ότι έχει καταστεί πλέον σαφές ότι τελικά θα είμαστε οι μόνοι επιβάτες του λεωφορείου που θα έχουμε προβλέψει με επιτυχία την δυσμενή εξέλιξη του δρομολογίου. Εύγε μας !
-Τι λες κι εσύ φίλε Πυροβολημένε; ρωτάει τον τελευταίο, που τόση ώρα καθόταν αμίλητος, αφήνοντας τους υπόλοιπους τρεις απορροφημένους στον διάλογό τους.
-Το λεωφορείο μόλις πέρασε, ρε μαλάκες...

Υ.Σ κάπως έτσι περνάνε και τα "λεωφορεία"* από την ζωή μας...
*Έργα ήθελα να πω.. ώσπου να το κουβεντιάσουμε ώσπου να το αναλύσουμε παπαλα και το πρόγραμμα και το έργο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: