Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ...

....η Εκκλησία ανοίγει την αγκαλιά Της
Μετά από ενημέρωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου διενέργησαν έρευνα και ανακάλυψαν έναν άστεγο, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Είχε δε βρεί κατάλυμα σε σπίτι της περιοχής που δεν κατοικείται μόνιμα, χωρίς ρεύμα και νερό, μένοντας εν αγνοία του ιδιοκτήτη, ξαπλωμένος σε βρεγμένο και ακάθαρτο στρώμα και σκεπασμένος με βρεγμένη κουβέρτα, το μόνο σκέπασμα που διέθετε, ανήμπορος και εξασθενημένος, παρά το νεαρό της ηλικίας του (ετών 52). Μόλις ενημερώθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, έδωσε εντολή όπως μεταφερθεί άμεσα εις το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο και του παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα. Ο ανήμπορος και εμπερίστατος αυτός συνάνθρωπος μας ευρίσκεται ήδη στην ζεστή αγκαλιά του Αννουσάκειου και γεύεται την φροντίδα, την στοργή και την αγάπη της μεγάλης αυτής οικογένειας που όλους τους χωρεί και τους φροντίζει, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.
Συγκλονισμένος από το γεγονός της εγκατάλειψης του γνωστού σε πολλούς αυτού ανθρώπου, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος: «Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία να λέμε ότι εορτάζουμε την γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, ο Οποίος βρήκε κατάλυμα στην φάτνη των αλόγων, και να αδιαφορούμε για την εικόνα Του, τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα τον αναγκεμένο και εμπερίστατο συνάνθρωπο μας. Διερωτώμαι, αλήθεια, τι είδους πολιτισμός είναι αυτός ο οποίος, εγκλωβισμένος στον ευδαιμονισμό που έχει θέσει ως προτεραιότητα ζωής,  προσπερνά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και αρέσκεται στο «φαίνεσθε»; Μήπως η κρίση, για την οποία όλοι μας μιλούμε, δεν απλά η απώλεια πραγμάτων, αλλά πρωτίστως η διαγραφή του νοήματος; Μήπως, τελικά, είναι κρίση φωτός, κρίση ελπίδας, κρίση ζωής»; κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: