Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΩΡΑ

Ένα θέμα που το είχε επισημάνει ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου από το 2011 αλλά κανένας επιχειρηματίας και έμπορος έδωσε τότε σημασία.
Ξεκινά η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των φορολογικών μηχανισμών με το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis.
Όπως προκύπτει από το άρθρο 69 του νομοσχεδίου για το «πλαστικό χρήμα» οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα στοιχεία των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων, ανεξαρτήτως της μεθόδου έκδοσης αυτών. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και οι χειρόγραφες αποδείξεις θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη βάση δεδομένων της ΓΓΔΕ.
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2013 όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τo Τaxis (είχε ψηφισθεί νόμος από το 2011 και είχε γίνει η προεργασία από επιτροπές και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών). Στις αρχές Νοεμβρίου ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του server, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε μια εβδομάδα αργότερα. Πάντως, στο διάστημα της μιας εβδομάδας 600 φορολογικοί μηχανισμοί ΕΑΦΔΣΣ και ταμειακές μηχανές νέου τύπου έστελναν δεδομένα στο υπουργείο Οικονομικών. Τον Ιανουάριο του 2014 διακόπηκε η αποστολή των δεδομένων των ταμειακών μηχανών στη ΓΓΠΣ και αποφασίστηκε απλά να υποβάλλονται συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: