Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΤΕ.

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην προσωπική σελίδα του Στάθη Παλιάμπελου.
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται τίμια, πρέπει και να είναι.»
Εφόσον τις τελευταίες μέρες ορισμένοι παρακαλάτε με κάθε τρόπο να πέσω εγώ προσωπικά στο θλιβερό αυτό επίπεδο μικροπολιτικής που προσπαθείτε να κάνετε μην έχοντας άλλο τρόπο να σταθείτε με αξιοπρέπεια απέναντι στους στόχους σας... θα σας το κάνω το χατήρι.
Το πάμε κι έτσι, κανένα πρόβλημα, μπορούμε να εξηγήσουμε στον κάθε ένα πολύ όμορφα τι πραγματικά συμβαίνει με τις αμοιβές μας και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Με το Δήμο Κισάμου η συνεργασία μας ξεκίνησε στις 14/5/2015 όποτε και υπογράψαμε σύμβαση έργου για τα υδρόμετρα της Δ.Ε. Κισάμου και της Δ.Ε. Ιναχωρίου για 10 και 8 μήνες αντίστοιχα. Στη πραγματικότητα όμως εφόσον υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα στην υδροάρδευση του Δήμου εμείς παραμείναμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα για 14 μήνες πραγματικής εργασίας οπότε και υπογράφηκε η δεύτερη σύμβαση που τρέχουμε τώρα.
Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν του ότι:
Πιστώθηκαν για τις ανάγκες τις σύμβασης αυτής 25.000 από τα οποία όμως:
α. 4674,80 ευρώ αποτελούν το ΦΠΑ με 23% τότε.
β. 4471,54 ευρώ αποτελούν τον φόρο εισοδήματος
γ. 650 ευρώ τον φόρο επιτηδεύματος
δ. 3150 ευρώ καταβάλλονται για το διάστημα αυτό στα ασφαλιστικά ταμεία μόνο για τη δική μου ασφάλιση
Συνοψίζοντας άμεσα και έμμεσα επιστρέφουμε (γιατί αν δε το κάνουμε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ) στο κράτος 12946,34 ευρώ.
Επίσης λόγω της μεγάλης περιοχής κάλυψης και του φόρτου εργασίας σε διαφορετικά μέρη πολλές φορές  ταυτόχρονα αλλά και λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων της σύμβασης κρίθηκε σκόπιμο να μας συνδράμει ένας έμπειρος τεχνικός στο δίκτυο του Δήμου ο οποίος επιβάρυνε την παραπάνω σύμβαση με 3867 ευρώ μεικτά έξοδα μισθοδοσίας. Επίσης πρόκειται να μας συνδράμει άλλο ένα άτομο στο άμεσο μέλλον.
Συνεπώς κύριοι οι καθαρές αποδοχές της πρώτης μας σύμβασης με το Δήμο Κισάμου ανήλθαν στο αστρονομικό ποσόν των 8186,66 ευρώ για 14 μήνες εργασίας. Αυτά τα χοντρά λεφτά βάλαμε στη τσέπη και αρπάξαμε από το Δήμο. 587 ευρώ δηλαδή καθαρά έσοδα το μήνα. Και όοοοοοταν τα πάρουμε. Αναρωτιέμαι πόσο θλιβερός μπορεί να είναι κανείς όταν πιστεύει ότι μαζί με τα έξοδα κίνησης και τις ζημιές εξοπλισμού μπορείς να βιοπορίζεσαι καν με αυτή τη κατάσταση...
Το πιο ισχυρό κίνητρο που υπάρχει είναι να λύσουμε σε συνεργασία με το Δήμο το μεγαλύτερό του πρόβλημα που κάποιοι απλά δε θέλησαν να το αγγίξουν ποτέ...εμείς μπορούμε και πλέον έχετε αρχίσει να το καταλαβαίνετε! Αυτό είναι το πρόβλημά σας...
εγώ πάντως ντρέπομαι για λογαριασμό σας...
ΥΓ. Η παρούσα γράφεται ενώ ο συντάκτης είναι ενήμερος και φορολογικά και ασφαλιστικά..
Στάθης Παλιάμπελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: