Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τη χαρά και τη μαγεία των Χριστουγέννων έφεραν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνα. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που αναφερόταν στα μηνύματα των Χριστουγέννων.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου και της ΙΜΚΣ έπαιξε χριστουγεννιάτικες μελωδίες με το γνωστό χαρακτηριστικό της τρόπο ομορφαίνοντας τη βραδιά. 
Στη συνέχεια ο Διευθυντής του σχολείου καλωσορίζοντας του παρευρισκόμενους μεταξύ άλλων είπε: «Σας καλωσορίζουμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των μαθητών της ΣΤ τάξης. 
Σας καλωσορίζουμε στο φιλόξενο χώρο του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Σπυρίδωνα για να περάσουμε, όπως αναφέρουν οι μαθητές μας στην πρόσκλησή, ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο απόγευμα με καφεδάκι, κουβεντούλα και μικρά δρώμενα. Μια γιορτή που μέρες τώρα την ετοιμάζουν οι μαθητές, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους και τους γονείς τους. Όπως έχετε διαπιστώσει ετοίμασαν όμορφες κατασκευές και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τη λήξη του σχολικού έτους. Στόχος μας, να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην παραπάνω εκπαιδευτική επίσκεψη, παρέχοντας και με αυτό τον τρόπο ίσες ευκαιρίες μόρφωσης. 
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν ..
..για την πραγματοποίηση της αποψινής γιορτής και ήταν πάρα πολλοί. 
Τους ιερείς μας: Τον παπα-Μανόλη Μπαριωτάκη, για την παραχώρηση του Ενοριακού Κέντρου και τον παπα-Γιάννη Λουπασάκη  για τα τραπέζια που μας δάνεισε.
Το Δήμο Κισάμου, και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Γλαμπεδάκη Βασίλειο, για την προσφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Τη φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου και της ΙΜΚΣ, όπου σε λίγο θα την απολαύσουμε με όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, πάντα κοντά μας με την ουσιαστική και ποιοτική του παρουσία. Ιδιαίτερα τους γονείς της Στ  τάξης που πρόθυμα δέχτηκαν να μας βοηθήσουν, διαθέτοντας πολύ χρόνο και κόπο ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αποψινή μας γιορτή.
Όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τη συνεργασία τους αλλά και για την υπεύθυνη στάση που τηρούν, ώστε το σχολείο μας να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οδηγώντας τους μαθητές μας στα όμορφα μονοπάτια της γνώσης και του πολιτισμού. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε για την αποψινή εκδήλωση τις δασκάλες της Στ τάξης την κ. Ιωάννα και την κ. Μαρία, τη δασκάλα της Μουσικής κ. Ειρήνη, τη δασκάλα των εικαστικών την κ. Μαριάννα, για την άψογη συνεργασία τους..
Όλους εσάς μας που τιμάτε με την παρουσία σας και να ευχηθούμε, το αστέρι της δικαιοσύνης που θα φανεί σε λίγες ημέρες, να ανατείλει για όλους τους ανθρώπους, να κάνει πιο ζεστούς τους χτύπους της καρδιάς μας και να μας βοηθήσει να νοιώσουμε ότι τα καλά μας συναισθήματα είναι η πιο πολύτιμη κληρονομιά που έχουμε ως ανθρώπινο γένος. 
Το 2017 να’ ναι για όλους μας ο χρόνος που θα μας θυμίσει ότι όλη η ζωή μας είναι ένα ατέλειωτο παραμύθι με το αιώνιο κακό να μετατρέπεται σε καλό. Αυτή την μετατροπή την κάνει η συμπεριφορά των ανθρώπων όταν στέκονται ανάλογα στις περιστάσεις και όταν εκτιμούν το χρόνο που περνά. Βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε να πετύχουμε και ξεχνάμε το όμορφο παραμύθι της ζωής. 
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές». 
Στη συνέχεια οι μαθητές μας είχαν τον λόγο και πάνω στη σκηνή μάς τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, αναφέρθηκαν στα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας και άλλων χωρών. Δίκαια απέσπασαν το ζωηρό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου, ζεσταίνοντας τις καρδιές μας με το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο:
Χριστούγεννα
    Είναι νύχτα του Δεκέμβρη. Στη μακρινή  Βηθλεέμ ο Σωτήρας Χριστός γεννιέται. Φέρνει στον κόσμο το φως, τη χαρά, την αλήθεια και την ελπίδα. Ένα πρωτόφαντο αστέρι ρίχνει τις ακτίνες του και ο κόσμος λάμπει παράξενα.
    Με τη γέννηση του Χριστού ο ήλιος της δικαιοσύνης ανατέλλει. Κάνει πιο ζεστούς τους χτύπους της καρδιάς μας και μας εμπνέει να νιώσουμε τα πιο όμορφα συναισθήματά μας, οδηγώντας στην πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου.
     Χριστούγεννα! Γιορτή αγάπης! Εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν μαζί με τους αγαπημένους τους, θα στολίσουν το σπιτικό τους, θα ακούσουν τα κάλαντα και θα νιώσουν την παιδική προσμονή του Αη Βασίλη. Και φυσικά, όλα αυτά έχουν αξία όταν γίνονται με χαμόγελα αγάπης και γλυκιάς θαλπωρής. 
     Αλήθεια, εμείς πως βιώνουμε τα φετινά Χριστούγεννα; Ζούμε την αγάπη στο σπίτι μας, με τον ή την σύζυγο και τα παιδιά μας; Ζούμε την αγάπη στη δουλειά με τους συναδέλφους μας; Ζούμε την αγάπη με τους συμμαθητές μας;
Και αν την ζούμε, μας περισσεύει λιγάκι να δώσουμε και στους συνανθρώπους μας; Και ξέρετε, ότι όταν η αγάπη μοιράζεται με ένα γλυκό χαμόγελο, με μια ζεστή αγκαλιά, με μια παρηγορητική κουβέντα, τότε πολλαπλασιάζεται. Πόσο παράδοξο κι όμως αληθινό!
    Η γέννηση του Χριστού σημαίνει την εξωστρέφεια της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας. Ο Χριστός μας έγινε το ζωντανό παράδειγμα της απλότητας, της καλοσύνης και της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων. Τι όμορφο που είναι πραγματικά να βρίσκουμε τη χαρά στο «Αγαπάτε Αλλήλους»! Μέσα από μια τέτοια αντιμετώπιση θα αισθανθούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να συγκλονίζει την ύπαρξή μας, δίνοντας στην ανθρώπινη φύση θεϊκά χαρακτηριστικά!
    Ευχόμαστε σε όλους να νιώσετε τη χαρά των Χριστουγέννων που είναι η ελπίδα, το νόημα των Χριστουγέννων που είναι η ειρήνη και την καρδιά των Χριστουγέννων που είναι η ΑΓΑΠΗ!.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης οι οποίοι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, με μεγάλη προθυμία στήριξαν την προσπάθειά μας. 
Τέλος, ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πήραμε μαθητές και δάσκαλοι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 όταν με αφορμή τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων επισκεφτήκαμε το Αννουσάκειο ίδρυμα, και είπαμε τα κάλαντα στους ηλικιωμένους παππούδες μας, εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχές αγάπης. 
Σ΄ αυτή την προσπάθεια το ΚΤΕΛ Χανίων στάθηκε αρωγός, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των μαθητών και των δασκάλων τους- συνοδών, δωρεάν Ευχαριστούμε!
Ευχόμαστε, το δικό μας «Αστέρι των Μάγων» να μας οδηγήσει στο δρόμο της αγάπης, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, κατά πώς θα ήθελε ή ονειρεύεται ο καθένας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: