Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ

Συμβούλιο έχει αύριο Κυριακή ο δήμος Κισάμου και ανάμεσα στα θέματα, το μείζον θέμα της λιμνοδεξαμενής Πλατάνου. Ένα θέμα που τον τελευταίο μήνα τρέχει σαν τρελό αλλάζοντας θέση και μέγεθος ανάλογα με τις ορέξεις και την διάθεση της δημοτικής αρχής. Δεν θα μπω στην αντιπαράθεση να εξηγήσω ή να δικαιολογήσω ποια θέση είναι καλύτερη, είναι αλλουνού δουλειά, μάλιστα θεωρώ ότι κανενός από τους ντόπιους φορείς δεν είναι η δουλειά του, πρώτο γιατί δεν υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα από τις γεωλογικές μελέτες και δεύτερο και σπουδαιότερο δεν βάζουμε εμείς τα φράγκα. Άλλοι πρέπει να αποφασίσουν και μεις απλά να τους πούμε Ευχαριστώ!!!
Όμως θα πάρω θέση ως προς το δημοτικό συμβούλιο, που θα γίνει μια μέρα που όλοι μπορούν Κυριακή, μιας ώρα πολύ καλή 6 το απόγευμα, όμως σε ένα ακατάλληλο χώρο, μακριά μας. Χωράνε δεν χωράνε 20 άτομα μαζί με τους συμβούλους στην αίθουσα του Δραπανιά, όταν αυτήν την στιγμή μόνο οι παραγωγοί και οι αγρότες της περιοχής είναι 200 που οι περισσότεροι θα θέλουν να ακούσουν τις...αποφάσεις.
Στο πρώην Δημαρχείο Δραπανιά γίνονται τα συμβούλια πολύ καιρό, από εποχής δημαρχείας Μυλωνάκη βολεύτηκαν εκεί και δεν προσπάθησαν από τότε να τα φέρουν στην πρωτεύουσα του Δήμου για πολλούς και διάφορους λόγους. Φυσικά στα συνηθισμένα συμβούλια χωράνε άνετα.... Αύριο όμως θα έχουμε πρόβλημα, τεράστιο πρόβλημα και κρίμα που ένα τέτοιο θέμα δεν κουβεντιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Κισάμου, όπως πρέπει μιας και χρειάζεται  ... ειδικό χειρισμό.
Δεν ξέρω αν προλαβαίνει η δημοτική αρχή σήμερα να αλλάξει την θέση αλλά σίγουρα αλλιώς θα ήταν σε ένα αμφιθέατρο να παρακολουθείς τις εξελίξεις και αλλιώς να φωνάζεις από τον διάδρομο οτι δεν ακούς τι λένε...
Ας ελπίσουμε οτι θα βολευτούμε όλοι.... αλλά καιρός είναι να καταλάβουμε οτι δεν κερδίζουμε τίποτα όταν τα συμβούλια τα κάνουμε μακρυά από την πρωτεύουσα του Δήμου μόνιμα.... απλά χάνουν τους συμβούλους, τους θεατές και ...ίσως την αξία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: