Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΔΡΟΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ 2017

Δρόμος Κισάμου, αν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάει θα νομίσεις ότι στις 15 του Γενάρη θα εγκαινιάσουμε καμιά δρομάρα στην Κίσαμο. Μια δρομάρα που μας λείπει απο όλες τις μπάντες, δυστυχώς. Και να έλθουν από Χανιά και να πάνε στα Φαλάσαρνα, στον Μπάλο, στο Ελαφονήσι (τους παραδείσους μας) αλλά και να πάμε νότια εμείς στα χωριά μας, όλοι οι δρόμοι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν σχολιάζω τους δρόμους μέσα στην πόλη χρονιάρες μέρες, αλλά και εκεί πάσχουμε ειδικά μετά το πέρασμα του βιολογικού η κατάσταση χειροτέρεψε αντι να γίνει καλύτερη. Όλοι θα περίμεναν ότι με τόσα λεφτά θα κάναμε και καμιά διάνοιξη της προκοπής στο σχέδιο πόλης, αλλά αποτύχαμε. Δεύτερη πόλη μετά τα Χανιά με σχέδιο πόλης εδώ και 20 χρόνια άνευ αξίας όμως όπως αποδεικνύεται. 
Οπότε καταλάβατε οτι δεν εννοούν δρόμο Κισάμου 2017 κάτι τέτοιο, αλλά έναν αθλητικό αγώνα στους δρόμους της πόλης μας. Σε αυτά είμαστε καλοί θα τον διοργανώσουμε άψογα αν και....... Καλό είναι να καλέσουμε και 5-6 ασθενοφόρα γιατί δρόμος χωρίς 10-20 λακκούβες δεν υπάρχει....Εκτός αν είναι αφορμή αυτό και δούμε επιτέλους κάποιους δρόμους να σουλουπώνονται. Ειδικά στα νότια της πόλης έχουν αγανακτήσει με την ... λάσπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: