Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΟΧΗ....

Διαβασα σε τοπική εφημερίδα οτι η περιφέρεια Κρήτης σκέφτεται πολύ σοβαρά την περιπτωση "βομβαρδισμού" των συννέφων για να δημιουργήσει τεχνική βροχή... 
Αντί να πέσουν σοβαρά πάνω στο θέμα, φράγματα, λιμνοδεξαμενές προσπαθούν να μας πουν οτι θα λύσουν το πρόβλημα της επερχόμενης λειψυδρίας με "διαταγές". 
- Βρέξε στην Κίσαμο σήμερα 4-6 το απόγευμα όχι πάνω απο τα σχολεία ούτε πάνω απο τα ξενοδοχεία.. στις ελιές μόνο .... 
Ή μήπως θα βρέχει και θα το μαζεύουμε σε βυτία το νερό;
Τα αποτελέσματα του βομβαρδισμού είναι αμφιλεγόμενα το ξέρουν όλοι και η μέθοδος για την πρόκληση τεχνητής βροχής με τέτοιο τρόπο είναι αναποτελεσματική γιατί προϋποθέτει την ύπαρξη σύννεφων καταλλήλου πάχους. Η Ελλάδα μάλιστα μετείχε από το 1990 σε ένα τέτοιο πρόγραμμα με τη μεγάλη ξηρασία αλλά δεν υπήρξε απολύτως κανένα αποτέλεσμα, ή μήπως υπήρξε;
Φράγματα θέλουμε και λιμνοδεξαμενές.... 
Υ.Σ Τεχνική βροχή σε Φαλάσαρνα Ελαφονήσι και Κουντούρα αλλά πρώτα να φτιάξουμε τα τεχνικά συννεφα και να να τα μαντρώσουμε...καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: