Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ


ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ
Την Παραμονή των Χριστουγέννων υπέστη μεγάλη ζημιά το αντλιοστάσιο, το οποίο τροφοδοτεί νερό ύδρευσης σε 50 οικογένειες που μένουν μόνιμα στα Λιβάδια της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλοκεφαλίου, της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου, του Δήμου Κισάμου. Όπως είναι κατανοητό, είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι κάτοικοι της περιοχής στις καθημερινές τους βασικές ανάγκες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση τροφοδότησης νερού ύδρευσης από τον Δήμο Κισάμου, τα πράγματα χειροτερεύουν άρδην.
Ο Δήμος Κισάμου επιλαμβάνεται του θέματος και έστειλε, άμεσα, σχετικό αίτημα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης, για να σταλούν άμεσα Μηχανικοί για την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του αντλιοστασίου και για την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου αυτού. Το ίδιο πρόβλημα κοινοποιήθηκε και στους τέσσερις Βουλευτές Χανίων, κκ. Μπαλωμενάκη, Βαγιωνάκη, Σταθάκη και Πολάκη, ώστε να επιληφθούν άμεσα του θέματος.
Κατόπιν επίσης επικοινωνίας του Δημάρχου Κισάμου Θοδωρή Σταθάκη με την χανιώτικη εταιρεία εμφιάλωσης νερού ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε., η τελευταία θα προσφέρει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό, για να καλυφθούν ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, μετά το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Κατόπιν τούτου, ο Δήμος Κισάμου ευχαριστεί πολύ την ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. για τη βοήθεια που προσφέρει στους κατοίκους των Λιβαδίων της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλοκεφαλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: