Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ Α

Ξεκίνησε το Δημοτικό συμβούλιο με θέμα την Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου με τον κόσμο να συνωστίζεται στον προθάλαμο και στις σκάλες. Παρόν η επιτροπή της Λιμνοδεξαμενής Πλατάνου, αλλά και πολλοί κάτοικοι του Πλατάνου.
Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρώην Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει άλλη θέση να κουβεντιάσουμε εκτός από αυτήν που έχει επιλεγεί από το 2009.
Ο κ. Σκορδυλάκης είπε ότι στην δεύτερη θέση που έχει επιλεγεί από την δημοτική αρχή δεν μπορούν να γίνουν απαλλοτριώσεις.
Ο κ. Κουκουράκης είπε ότι δεν πρέπει να κατινιαστούμε αλλά να λύσουμε το πρόβλημα των παραγωγών και για το λόγο αυτό θέλω να κάνω μια εισήγηση.
"Προτείνω μαζί με την Περιφέρεια, τον ΟΑΚ και φυσικά τον Δήμο Κισάμου να προχωρήσει σε σύμβαση για την ολοκλήρωση των μελετών όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την δημιουργία της λιμνοδεξαμενής."
Ο κ. Μαυροδημητράκης είπε ξεκάθαρα ότι η λιμνοδεξαμενή πρέπει να γίνει αποκοινού και άνευ φασαρίας στην θέση που έχει επιλεγεί από το 2009.
Ο κ. Χαιρετάκης αναφέρθηκε ότι ας αποφασίσουμε τι δήμος θέλουμε να είμαστε.. αγροτικός ή τουριστικός, δεν μπορούμε να τρέχουμε ταυτόχρονα πολλά θέματα, ας καθίσουμε όλοι μας και να αποφασίσουμε ποια έργα θέλουμε από κοινού και να τα διεκδικήσουμε ασχέτως ποιος ή ποια δημοτική αρχή είναι στην εξουσία.
Τον πρώτο κύκλο ομιλιών έκλεισε ο δήμαρχος και είπε ότι υπάρχει παραφιλολογία και ότι για την αλλαγή θέσης της λιμνοδεξαμενής είχε παρθεί απόφαση το 2014.  "Μελέτη για τα νερά του Σφηναρίου, απορροή και υδρομάστευση." και άρχισε να διαβάζει τα πρακτικά ...Δήμαρχος: πρέπει να βρούμε νέο χώρο γιατί είναι ασύμφορος και θα έχουμε πρόβλημα, αν περάσει αυτό θα βρούμε χώρο ψηλότερα για να έχουμε φυσική ροή αλλά ξεμπερδεύομαι και με τα αναδασωτέα. Κλείνοντας στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βρούμε λύση για το έργο και η αλλαγή της θέσης έχει να κάνει με το κόστος της πρώτης θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: