Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Πεζοδρόμια -πάρκινγκ-διαγραμμίσεις, κάνουν στην γειτονιά μας ιδιώτες,"προσφέροντας" έτσι υπηρεσίες στην καλή λειτουργία της πόλης. 
Γενικά είμαστε λίγο απ΄όλα στα θέματα αυτά και το μπράβο βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σχετικό. Για να φτιάξεις διάβαση θέλεις κάποιες άδειες σχετικές και από δήμο και από αστυνομία, εκτός κι αν εκεί υπήρχε από παλαιότερα διάβαση οπότε δεν φτιάχτηκε αλλά τονώθηκαν τα χρώματα. 
Φανταστείτε τώρα να φτιάξει διάβαση το κάθε μαγαζί στην Ηρώων Πολυτεχνείου τι έχει να γίνει; Την Ηρώων Πολυτεχνείου που δεν είναι ήπιας κυκλοφορίας οδός αλλά η μοναδική μας με φόρτο 5πλάσιο απο τον κανονικό.
Και τέλος το σπουδαιότερο φτιάχθηκε μια διάβαση σε μια πόλη που το 80% των οδηγών, δεν ξέρει τι σημαίνει. Ήδη κάποιοι παρκάρουν πάνω σε αυτήν, ήδη ελάχιστοι σταματούν για να περάσουν οι έχοντες προτεραιότητα, οι πεζοί δηλαδή.
Δίκοπο μαχαίρι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: