Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΠΓΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τα ερασιτεχνικά τμήματα του ΠΓΣ Κισσαμικού που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας με παιδιά της περιοχής και με προπονητές γηγενείς, έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια πολλά βήματα προόδου και αυτό οφείλετε σε πολλούς λόγους. Ένας λόγος είναι οι προπονητές, δεύτερος λόγος το καλό έμψυχο υλικό της περιοχής και τρίτος σπουδαιότερος για μένα, στους γονείς που είναι και οι πραγματικοί συμπαραστάτες των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών.
Αυτά τα ερασιτεχνικά τμήματα είναι και ότι καλύτερο μπορεί να έχει μια ομάδα και τα δικά μας παιδιά που αγωνίζονται συνεχώς εκτός έδρας, είναι παράδειγμα προς μίμηση, μιας και κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να στεφτούν δυο φορές πρωταθλητές σε ένα πρωτάθλημα πολύ άνισο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι 4-5 μικροί ποδοσφαιριστές έχουν επιλεγεί από ομάδες Α' κατηγορίας (Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό- ΠΑΟΚ) με τελευταίο παράδειγμα τον 10χρονο που τον επέλεξε ο Παναθηναϊκός. 
Αυτά τα παιδιά λοιπόν που εκτός των άλλων στερούνται χώρους άθλησης και προπόνησης, καλούμεθα να προστατέψουμε στις εκλογές της 29ης Ιουλίου του ερασιτέχνη Κισαμικού. Αυτά τα παιδιά που θα μπορούσαν με ορισμένες προϋποθέσεις να γίνουν τα μελλοντικά αστέρια της ομάδος αν και εφόσον αυτή αγωνιζόταν σε μια μικρή κατηγορία και κάπου εδώ κοντά. Δεν είναι κρυφό ότι τα τελευταία χρόνια αυτό έγινε όνειρο θερινής νυκτός εξαιτίας της καλή πορείας της μεγάλης ομάδος και της φυγής της από την Κίσαμο. Άρα οι πιθανότητες να αγωνιστούν, να διαπρέψουν, να εξελιχθούν πολύ λιγότερες απο των άλλων παιδιών όμορων δήμων.
Πρώτο λόγο σε αυτό σίγουρα θα έχει η ΠΑΕ και η διοίκηση που εν μέρη έχει βοηθήσει τα τμήματα υποδομών, όμως ποιος είναι αυτός που θα απαγορεύσει στον οποιοδήποτε που αγαπά την ομάδα, την πόλη, να συμμετέχει στην διαδικασία αυτή; Ποιος μπορεί να απαγορεύσει στον γονέα, στον συγγενή, στον φίλο να μην παρευρίσκεται, να μην δραστηριοποιείται, στα αθλητικά δρώμενα του γιου του; Πιστεύω κανείς!! 
Για αυτό λοιπόν όπως συνέβει και τις προηγούμενες φορές η διοίκηση της ΠΑΕ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει και πως σκέπτεται να λειτουργήσει αυτά τα τμήματα... όχι για το καλό της, αλλά για το καλό της περιοχής και αυτών των παιδιών. Όσο αφήνει την κατάσταση συγκεχυμένη τόσο χάνει την επαφή με την Κίσαμο, τόσο χάνει το έρεισμα να κάνει αυτό που έχει υποσχεθεί πολλάκις. 
Το γοργόν και χάρη έχει λοιπόν, όχι όμως την ύστατη ώρα ... δηλαδή μια μέρα πριν τις εκλογές!!!
Υπάρχουν αρκετοί που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.. με τα παιχνίδια όμως του ποιος είναι ισχυρότερος, καλύτερος, χάνουμε το πραγματικό "παιχνίδι" και στρέφουμε τα παιδιά αυτά κάπου αλλού. Σκοπός είναι να γεμίσουμε το γήπεδο όχι να το αδειάσουμε... και μεις (σεις) όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια το αδειάζουμε, δίχως να καταλαβαίνουμε τις επιπτώσεις της επόμενης μέρας, δίχως να αντιλαμβανόμαστε οτι μια μικρή πόλη έχει ανάγκη απο την ομάδα της, τα ινδάλματα της. Εμείς εδώ έτσι μάθαμε, έτσι μας έμαθαν και έτσι πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας, οτιδήποτε άλλο είναι δίκοπο μαχαίρι...
Νερό στο κρασί λοιπόν για χάρη των παιδιών...... και χαιρετίζουμε την επέκταση των Ακαδημιών και στα Χανιά!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: