Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι το εσπέρας της Κυριακής 29 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. εις τον νεοαναγειρόμενο Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου, ο οποίος ανεγείρεται εις τον τόπο καταγωγής Του, το όμορφο Σηρικάρι Κισάμου, θα τελεστεί Ιερά Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Κατά την διάρκεια της Ι. Παρακλήσεως θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ι.Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου. Της Ιεράς Παρακλήσεως θα ακολουθήσει πλούσια παραδοσιακή φιλοξενία, προσφορά αγάπης των κατοίκων του Σηρικαρίου προς όλους τους προσκυνητές. Όσοι εκ της πόλεως των Χανίων επιθυμούν να μετέχουν εις το προσκύνημα και αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσον, ενημερώνουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία τα οποία και θα αναλάβουν την μεταφορά και επιστροφή. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6944108055, 6937698783. Επιπροσθέτως η Ι. Μητρόπολις εκφράζει ευχαριστίες προς όλους εκείνους που από το περίσσευμα .......
..της καρδίας των και ως έκφραση ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς τον μεγάλο αυτό Άγιο προσφέρουν την αγάπη τους και στηρίζουν τις εργασίες ανέγερσης και ολοκλήρωσης του Ιερού προσκυνηματικού αυτού Ναού, ως επίσης και τις ανάγκες κάλυψης  εξοπλισμού. Τα θυρανοίξια του πρώτου αυτού Ι. Ναού αφιερωμένου εις την μνήμη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή και άλλων Προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το εσπέρας της Τρίτης, 2 Οκτωβρίου. Υπεύθυνος, εκ μέρους της Ερανικής Επιτροπής, έχει οριστεί ο Ιερομ. π. Χρύσανθος, προς τον οποίο και μπορεί  να απευθύνεται όποιος επιθυμεί να έλθει αρωγός εις την ευλογημένη αυτή προσπάθεια. Τηλ. επικοινωνίας: 2824022281.  Καλείται ο ευσεβής και φιλάγιος λαός του Θεού όπως μετέχει της Ι. Παρακλήσεως και λάβει την χάρη και ευλογία του μεγάλου αυτού Αγίου του τόπου και της οικουμένης όλης. 
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: