Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Σταθάκη, συστάθηκε επιτροπή για την εξέταση αιτήσεων σχετικά με την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ευπαθών καταναλωτών, των οποίων η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει απενεργοποιηθεί λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών έως τις 30-06-2018. Η Επιτροπή συγκροτείται από έναν εκπρόσωπο του Δήμου Κισάμου, έναν εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και ένα εκπρόσωπο της ΔΕΗ Α.Ε. και εξετάζει τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων βάσει της οικονομικής και περιουσιακής τους κατάστασης προκειμένου να τους χορηγηθεί το ειδικό βοήθημα. Τις σχετικές αποφάσεις θα τις κοινοποιεί άμεσα στη Δ/νση Ηλεκτρικής Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να επιτευχθεί η επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών καταναλωτών. Δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος είναι μόνο όσοι πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις: είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018 όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 474-14/2/18, για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 36 του ν. 4508/2017. η αποσύνδεση έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια για τα οποία θα ενημερωθούν από την υπηρεσία. Εφόσον πληρούνται οι παραπάνω .............
.προϋποθέσεις ο υποψήφιος δικαιούχος προσκομίζει τα εξής δικαιολογητικά: Αίτηση (χορηγείται από το Κέντρο Κοινότητας) Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1)του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού Λογαριασμό δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Πιστοποιητικό ληξιπρόθεσμης οφειλής από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Για περιπτώσεις Α.Μ.Ε.Α. απαραίτητα συμπληρωματικά δικαιολογητικά είναι: α)Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67 %) και άνω β)Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία και την υποβολή των δικαιολογητικών και των αιτήσεων οι πολίτες μπορούν ν’ απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισάμου (πρώην δημαρχείο Δραπανιά) στα τηλ. 2822031989 και 2822083105.

Δεν υπάρχουν σχόλια: