Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Θέμα τέθηκε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο αν θα πρέπει να λειτουργεί η μονομετοχική του δήμου Κισάμου ή όχι με τον Δήμαρχο κ. Σταθάκη που εισηγήθηκε και το θέμα της ημερήσιας διάταξης να καταλογίζει ευθύνες στην αντιπολίτευση.
Μάλιστα όπως φαίνεται και στα πρακτικά (περιμένουμε την απομαγνητοφώνηση) ο Δήμαρχος στην εισήγηση του είπε:
 " Όσον αφορά τη λειτουργία της Μονοµετοχικής Α.Ε. και όπως θα γνωρίζετε η παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε τον Μάρτιο µε απόφαση του Δ.Σ. Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης σαν έκτακτο αλλά η απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης διότι δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 14 ψήφων.
Το Δ.Σ. στην επόµενη συνεδρίασή του έλαβε νέα απόφαση αλλά ακυρώθηκε και αυτή λόγω παρέλευσης του χρόνου και αρµόδια πλέον ήταν Κτηµατική Υπηρεσία. Έχουµε προχωρήσει σε προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής η οποία όµως θα συνεδριάσει τον Σεπτέµβριο λόγω άδειας της Προέδρου.
Ανεξάρτητα από την κατάθεση της προσφυγής εµεις προβήκαμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και η Κτηματική Υπηρεσία παραχώρησε στο Δήμο τη χρήση των παραλιών ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού προς τρίτους όσον αφορά την διαχείριση των παραλιών. Η μείζον αντιπολίτευση κατέθεσε προσφυγή για την ακύρωσή τους. Εκδόθηκε απόφαση ακύρωσης την οποία έχουμε ήδη προσβάλει µε προσφυγή. Μέχρι να βγει η απόφαση, τίθεται το ερώτημα και το θέμα αν θα συνεχίσουµε τη λειτουργία της ή να την κλείσουμε; 
Τελικά μετά από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία,
να συνεχίσει την λειτουργία της η Μονομετοχική.
Ο πρόεδρος της Μονομετοχικής κ. Φουρναράκης Εμμανουήλ κατά την εισήγηση του θέματος είπε οτι "Δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης η Μονομετοχική Α.Ε." και σε αυτό συμφώνησαν αρκετοί.
Πάντως η αντιπολίτευση εμμένει στις θέσεις της "να λειτουργήσει η Μονομετοχική αλλά με νόμιμες διαδικασίες", όπως τόνισε επανειλημμένως του ο κ. Μυλωνάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: