Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ.....

Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής είναι μια κορυφαία διαδικασία όπου η δημοτική αρχή «απολογείται» στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία πολιτών και φορέων του τόπου. Ο απολογισμός είναι μια βαθιά πολιτική όσο και δημοκρατική διαδικασία, που η εκάστοτε δημοτική αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προτεραιότητες της, τις αρχές της, το έργο της. 
Από την άλλη δίνεται η ευκαιρία, ίσως η μοναδική, στον κάθε πολίτη-δημότη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να εκφράσει άποψη, να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει με το έργο της Δημοτικής Αρχής, να το επικροτήσει ή να το απορρίψει, να ασκήσει κριτική ή να καταθέσει προτάσεις. 
Άρα μιλάμε για το ύψιστο συμβούλιο κάθε χρόνου...

Φυσικά σαν δημότης θα πω και μια-δυο αλήθειες κι ας πονάνε....
Δεν ξέρω αν οφείλετε στην κακή οργάνωση από την πλευρά του Προεδρείου και της Δημοτικής Αρχής, που φάνηκε σαν να θέλει να υποβαθμίσει την όλη διαδικασία. Δεν ξέρω ακόμα αν η υποβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλετε στην εμπόλεμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω αν η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των δημοτών και των φορέων είναι εξ αιτίας της απογοήτευσης που βιώνουν καθημερινά.
Ξέρω όμως όπως ξέρουν και πολλοί άλλοι ότι δεν πάμε καλά......το γιατί σίγουρα το ξέρουν οι εκλεγμένοι μας, που όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τέτοια, αλλά όπως φαίνεται αδιαφορούν για τις τύχες αυτού του τόπου. Οι εκλεγμένοι μας, αυτοί που δυστυχώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι, θα είναι υποψήφιοι και στις επόμενες εκλογές. 
Θα περιμένω να δω τα πρακτικά για να δω πόσοι πήγαν, αν και όπως έμαθα η αντιπολίτευση δεν ήξερε τίποτα επί αυτού... και δεν πήγε. Καλό και τούτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: