Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΤΑΙΕΙ, ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ....

Τα παρκαρίσματα στην πόλη μας είναι απο τα καλύτερα στην Ελλάδα το έχουμε ξαναπεί, είναι κάθε ένα ξεχωριστό, αλλά και κάθε ένας που το κάνει έχει και μια δικαιολογία αμέσως. 
Η πιο συνήθη απάντηση αν τους ρωτήσεις γιατί καβαλίκεψες το πεζοδρόμιο είναι ..
- Για δυο λεπτά!!
-Για δυο λεπτά δεν παθαίνει τιποτα το πεζοδρόμιο, ούτε το ξετσιλακώνεις, για δυο λεπτά μπορεί η μαμά με το μωρό, ο ανάπηρος, το παιδάκι να περιμένει. Σε δυο λεπτά φεύγεις και δεν τρέχει τίποτα, το πεζοδρόμιο ελεύθερο πάλι για να συνεχίσεις τον περίπατο σου...λένε.
Το θέμα βέβαια είναι άμα ο δρόμος είναι  άδειος έτσι όπως στην φωτογραφία... ελεύθερος απο την άλλη μεριά, δίχως αυτοκίνητα, δίχως εμπόδια γιατί το κάνουμε; Και εδώ φυσικά υπάρχει απάντηση!!
- Το αυτοκίνητο έχει συνηθίσει να καβαλικεύει τα πεζοδρόμια!!
Αυτά.....και κατά τ' άλλα πάντα φταίει ο Δήμαρχος που δεν μας έχει φτιάξει πολλούς χώρους στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: